ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in gesprek

BREDA - Het bestuur van de ChristenUnie West-Brabant heeft de partijleider Gert-Jan Segers uitgenodigd in Breda. Hij gaat op zaterdagmiddag 3 oktober in gesprek naar aanleiding van zijn politieke manifest ‘Aandacht voor wat echt telt’, waarin hij schrijft over zijn hoop en verlangen voor Nederland. Maar Segers wil vooral ook van inwoners van Breda en andere plaatsen van West-Brabant weten wat ‘echt telt’.


In zijn manifest beschrijft Segers hoe individualisme en het hebben van betaald werk heilig zijn verklaard. Dat is ten koste gegaan van de tijd die we hebben om zorg te hebben voor elkaar en ten koste van de schepping. Volgens Segers biedt juist de huidige crisis de mogelijkheid om wissels om te zetten en te kiezen voor wat echt telt. Daarover wil hij in gesprek: over dromen, ideeën en idealen.

Segers: “We vinden onze inspiratie niet op de vierkante kilometer van Den Haag, maar juist door gesprekken in het land. Ik wil graag horen waar het hart van de mensen in Breda voor klopt. Over de dromen voor ons land, waar de ChristenUnie en ik mee aan de slag kunnen. De komende tijd gaat het erom dat we keuzes maken voor wat echt telt. Met de mensen uit Breda en andere plaatsen van West-Brabant hoop ik dat we die keuzes nóg scherper kunnen maken.”

De bijeenkomst in de Franciscuskerk in Breda, Belgieplein 6, begint om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) is in een reeks van bijeenkomsten die de ChristenUnie organiseert om in gesprek te gaan over Segers’ manifest. Vanwege de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plekken beschikbaar voor bezoekers.

Aanmelden kan via www.christenunie.nl/ingesprek-breda Het gesprek is tevens te volgen via een livestream.[n]