Alpha gaat van start ondanks corona

OUDENBOSCH - Na de zomervakantie komt het verenigingsleven weer langzaam op gang. Die aarzeling is te herleiden naar maanden van stilte vanwege de maatregelen rond corona. Pas vlak voor de zomervakantie mochten clubs weer op het sportterrein komen, binnen en buiten. Dit na maanden stilliggen.


Direct daarop volgde de grote vakantie en ook dan zijn er bij de meeste verenigingen geen activiteiten. Zo werd de periode van stilliggen nog eens met anderhalve maand verlengd. Dat betekent, dat het altijd maar afwachten is hoeveel leden nog komen opdagen. Vaak hebben mensen inmiddels andere activiteiten gezocht of zijn ze verder van hun club af komen staan.

Zo was men bij Alpha ook heel benieuwd hoe dat allemaal zou gaan in het nieuwe schooljaar. Zouden er grote afwijkingen bestaan in vergelijking met andere jaren? Hoe zal het gaan met de corona-maatregelingen? De corona-maatregelen geven bijvoorbeeld aan, dat niet-leden niet in de gymzaal mogen zijn tijdens de trainingen. Voor jonge kinderen is het soms best moeilijk, dat hun ouders er niet bij mogen zijn. Vooral niet als je voor het eerst komt. Gelukkig kan men vaststellen, dat verreweg de meeste ouders goed weten wat er aan de hand is en meewerken. Ondanks de wat aarzelende seizoensstart weldden zich heel wat nieuwe leden aan en is het bestuur tevreden over de opkomst.


Financiƫn

Corona zorgde er onder andere voor, dat de clubkampioenschappen niet door konden gaan en dat kost de club geld. Daarom is het goed, dat de Grote club Actie weer is gestart. Die vormt een mogelijkheid om wat geldelijke middelen binnen te halen. De leden zijn dan ook inmiddels begonnen met het verkopen van de loten.


Wedstrijden

De nationale turnbond is nog volop in beraad over het komende wedstrijdseizoen. Wat kan wel en wat kan niet. Het is allemaal nog heel onduidelijk. Op korte termijn worden nog geen besluiten verwacht.


Informatie

Gymnastiek- en turnvereniging Alpha is al meer dan 40 jaar actief in Oudenbosch. Het hele programma en alles daaromheen is te vinden op alpha-oudenbosch.com

De contactgegevens zijn ook daarin te vinden.[n]