Afbeelding
Foto:

Feestelijke opening van Het Zellebergenkwartier

OUDENBOSCH -

Mevrouw Verhoeven en bestuurder Ron Axt openden op donderdag 24 september officieel Het Zellebergenkwartier in Oudenbosch. Mevrouw Verhoeven (52 jaar) is de jongste bewoonster van dit nieuwe centrum voor Wonen & Zorg van Groenhuysen. Met Het Zellebergenkwartier zijn de drie voormalige locaties De Zellebergen, Oostkwartier en De Brug letterlijk met elkaar verbonden.


De opening was voor locatiemanagers Mart Passon en Liesbeth de Kok en bestuurders Marjolein de Jong en Ron Axt, ook een aftrap om te (blijven) werken aan het gevoel van ‘samen’. Met het nieuwe complex is het namelijk mogelijk om elke vorm van ouderenzorg aan te bieden. Er werd teruggeblikt op een enerverende periode. Want exact een jaar geleden werd Het Zellebergenkwartier opgeleverd maar een feestelijke opening liet even op zich wachten. Nu een jaar later was het dan eindelijk zover: het was tijd voor een feestje!

In een klein gezelschap vierden genodigden het eenjarige bestaan én de officiële opening. Op de eerste echte herfstdag van dit jaar gooide het weer helaas een beetje roet in het eten voor de bewoners. Zij vierden de opening mee op een alternatieve wijze en werden in de watten gelegd met een heerlijke lunch, een leuke attentie en een feestelijk gebakje in de eigen woning.

Op 1 april 2018 startte de bouwactiviteiten bij De Burg. En het resultaat mag er zijn! Bij de uitnodigende hoofdingang staan de verschillende entrees direct met elkaar in verbinding. Het nieuwe complex is daarnaast duurzaam verbouwd met zonnepanelen op het dak.

Op 15 oktober 2019 kwamen de eerste twaalf somatische klanten in De Brug wonen. Afgelopen mei volgden de psychogeriatrische klanten en vanaf 5 oktober dit jaar krijgt de derde groep nieuwe bewoners een warm welkom.[n]