Een moment uit de wedstrijd Dubbeldam-SC Gastel. FOTO LUC DE JONG
Een moment uit de wedstrijd Dubbeldam-SC Gastel. FOTO LUC DE JONG Luc de Jong

SC Gastel verliest de eerste uitwedstrijd in Dubbeldam

OUD GASTEL - Afgelopen zondag stond voor Gastel de eerste uitwedstrijd van de competitie op het programma, VV Dubbeldam was de tegenstander.

Trainer Johan van Batenburg had wegens vele blessures een puzzel moeten maken voor de selectie. Gastel is afgereisd met een spelersgroep bestaande uit Coert Doomen, Mats Helmons, Richard Hamers, Davey Forster, Harm Lambregts, Koen de Vos, Robin Dieriks, Rick Vanhemelrijck, Matthijs Nagtzaam, Pascal van Caam, Sjoerd van den Eijnden, Feiko van der Velden, Wesley Forster, Dennis Buijs, Stijn Nagtzaam en Tiago Rijsdijk (A-jeugd) en de staf met Harry Tak, Edwin Jongenelen, Liesbeth Flipsen, die wegens absentie van de vaste verzorger Bas weer is opgeroepen en assistent-scheidsrechter Bryan de Vos

Om de eerst helft te beschrijven heb je niet veel woorden nodig. Van beide kanten was het spel slordig en werden er amper kansen gecreƫerd. Het 1e moment van de wedstrijd kwam in de 20e minuut op naam van Dubbeldam, maar Coert (die vandaag weer ouderwets in de goal stond) pareerde het schot prima.
Gastel liet pas na een half uur voor het eerst zien dat het een goed voetballende ploeg is, met hoog tempo de bal van links naar rechts en met een diepte bal van back Harm werd Sjoerd weggestuurd. Sjoerd gaf de bal helaas niet de juiste richting en zijn schot ging voorlangs. Beide ploegen maakten zich op voor de thee. Maar voor het rustsignaal werd Dubbeldam echter toch nog gevaarlijk, de bal werd overgeschoten. Ruststand 0-0.

Na de thee kwam Gastel uitstekend uit de startblokken. Er was hoge druk en duels werden gewonnen, hierdoor maakte Gastel het de verdediging van Dubbeldam lastig. Het leverde voor Gastel alleen niet de gewenste kansen op.
Na 10 minuten nam de druk af en kreeg Dubbeldam meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in twee kansen voor Dubbeldam, maar deze werden gestopt door goede reddingen van Coert.
Toen de druk vanuit Dubbeldam weg was, werd het weer een gelijk opgaande wedstrijd.

De eerste wissel bij Gastel (Feiko voor Pascal), moest weer nieuwe energie geven. Dit resulteerde al snel in een grote kans voor Sjoerd, die een voorzet van Harm goed controleerde in de vijf-meter, maar helaas schoot Sjoerd de bal op de keeper van Dubbeldam.
Na deze kans van Sjoerd waren beide ploegen nog gevaarlijk, maar echt grote kansen kwamen er niet. Voor Gastel was Matthijs met een kopbal voorlangs nog dichtbij en kreeg Feiko een bal in de zestien niet onder controle en wipte de bal over.

Met inmiddels ook Wesley (voor Rick) en Dennis (voor Mats) in het veld leek deze wedstrijd te eindigen in de bril-stand. Dubbeldam dacht hier anders over en voerde de druk nog even op. Richard moest hierdoor in de laatste minuut een bal van de lijn de halen en verwerkte deze inzet tot corner. De corner werd niet goed verwerkt door Gastel en de vrije speler van Dubbeldam op 25 meter werd niet aangevallen. De speler aarzelde niet en schoot de bal van 20 meter laag in de korte hoek binnen. 1-0 Dubbeldam.

In de laatste minuten probeerde Gastel met lange ballen nog iets te forceren, maar dit mocht niet baten. Eindstand 1-0.