Lian de Rooij (l) samen met medewerkster Maria. Foto: Lingerie de Rooy
Lian de Rooij (l) samen met medewerkster Maria. Foto: Lingerie de Rooy Foto: Lian de Rooij

Lingerie De Rooy al 40 jaar een begrip in Oudenbosch

Lingerie De Rooy, of Lindessa zoals de zaak jarenlang heette, staat voor kwaliteitsmerken in functionele en luxe lingerie, nachtmode en badmode. In oktober is het 40 jaar geleden dat Mart en zijn vrouw Addy de kleermakerszaak van vader Tinus de Rooij overnamen. In de Professor van Ginnekenstraat werd een pand betrokken en werd een trouwe klantenkring opgebouwd. Na Addy kwam hun dochter Reggy in de zaak. Samen met haar vader werden de eerste stappen naar automatisering gezet.


Advies

“In oktober 2000 heb ik de zaak overgenomen,” zegt Lian de Rooij (58) die een nicht van Mart is. “We vieren dus niet alleen het 40-jarig bestaan, maar ook dat Oom Mart en ik elk 20 jaar de zaak hebben geleid. Ik hielp tijdens de braderie weleens mee, mijn kinderen waren al wat ouder en ik was op zoek naar werk. De ‘ij’ met puntjes in de winkelnaam is trouwens jaren terug al veranderd in een ‘y’, dat kwam beter uit denk ik,” lacht ze. Samen met vier medewerkers en haar man Wim, die voornamelijk achter de schermen actief is, houdt Lian de winkel draaiende. “Wij spelen graag in op de wensen van de mensen en geven advies over pasvormen en maten. Ieder lijf is anders. Onze specialiteit is bh’s, maar in bad- en nachtmode en basics hebben we zeker ook een uitgebreid assortiment. Ook voor heren hebben we pyjama’s en ondergoed. De trend is nu sportief, comfortabel en kleding om te loungen. Daar spelen wij graag op in met een collectie huispakken en broeken.”


Kwaliteit

Lingerie De Rooy is een winkel waar kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid de boventoon voeren. “Hier vind je géén massa, maar unieke kwaliteitsproducten waar we veel verschillende artikelen van hebben. Veel wordt geproduceerd binnen Europa. De samenwerking met onze leveranciers vind ik erg belangrijk, zeker in deze coronatijd is het fijn dat er wordt meegedacht. We hebben veel vaste klanten uit de gehele regio en zijn ook te vinden op internet. In onze webshop worden vooral die artikelen besteld, waaraan men gewend is en het opmeten van de maat niet nodig is. Voor mensen met een minder makkelijke maat, een grotere cup of andere speciale wensen is het beter dat ze naar de winkel komen." Omdat er technisch steeds meer mogelijk is zijn er plannen om de webshop verder te vernieuwen en te automatiseren. “Naast onze winkel is dat een steeds grotere vorm van verkoop, waarbij de omzet gestaag groeit, dus daar ligt nu de focus op.”


Korting

“Vanwege corona kunnen we helaas geen grote festiviteiten houden, maar de gehele maand oktober geven we korting op bh’s en is er voor elke kopende klant een leuke attentie.” Tot slot laat Lian nog weten dat het leuk is dat er weer enkele winkels in de straat bijgekomen zijn en dat Halderberge zo hard aan het toerisme trekt. “Dat kunnen we goed merken, want het dagtoerisme is in onze winkel echt toegenomen.”[n]