Groet & Ontmoet Bosschenhoofd

BOSSCHENHOOFD - Je groet elkaar op straat, maar wie ontmoet je echt? Door een goede gemoedelijke gezellige sfeer, leuke activiteiten, verbind je ‘jong en oud’ en ‘oud en nieuw’ Bosschenhoofd. Zie elkaar, groet elkaar, ontmoet elkaar.


Bouw mee aan een groeiend Bosschenhoofd waar het dorpse ‘ons kent ons’ nieuw leven krijgt. Hierin willen we als Stichting graag een bijdrage leveren!


Groet en ontmoet

De kern ervan komt terug in onze naam: Groet en Ontmoet Bosschenhoofd! Door elkaar te ontmoeten kunnen we samen investeren in het verbeteren van de leefbaarheid in Bosschenhoofd. Want pas als we elkaar ontmoeten kunnen we (beter) onze verhalen aan elkaar vertellen, onze behoeften goed kenbaar maken, kunnen we omzien naar elkaar en elkaar helpen en ondersteunen.


Wat willen we graag bereiken?

Ons doel is om de leefbaarheid in Bosschenhoofd te verbeteren. We willen inwoners samenbrengen, de saamhorigheid bevorderen en eenzaamheid bestrijden. Bosschenhoofd, ons dorp, waarin het aantrekkelijk is én blijft om in te wonen, te werken, te leren, te sporten, te ontmoeten en te zorgen. Kortom: waar het fijn is om te leven! Een leefbaar dorp waar voldoende voorzieningen zijn, waar mensen geregeld aan iets kunnen meedoen, waar zorg en welzijn goed georganiseerd zijn en waarin iedereen meetelt. Maar dit is wel een hele grote ambitie! Alleen samen kunnen we hierin stappen zetten.


Wat gaan we als stichting concreet doen?

We gaan zelf activiteiten en evenementen organiseren. Zo hebben we vorig jaar met groot succes (bijna 200 deelnemers) de Bosschenhoofdse Buurt Barbecue georganiseerd. We gaan ook initiatieven van anderen ondersteunen die bijdragen aan elkaar te ontmoeten. Deze activiteiten kunnen in principe overal in ons dorp plaatsvinden. Momenteel worden deze activiteiten helaas beperkt vanwege het COVID19-virus. We vinden dat ons midzomerplein en directe omgeving een hele geschikte centrale locatie hiervoor is. Dit plein biedt veel mogelijkheden om gewoon lekker te spelen en te ontspannen, maar ook om er leuke activiteiten voor onze inwoners te organiseren. We gaan ons ook inspannen om de kracht van de bestaande verenigingen en organisaties in Bosschenhoofd breder te benutten dan alleen voor het doel waarvoor ze zijn opgericht. Door nog meer met elkaar samen te werken kunnen we mooie dingen in Bosschenhoofd realiseren.


Doe je ook mee?

Als Stichting willen we ook graag het aanspreekpunt voor bewoners worden en gesprekspartner zijn voor de gemeente. Doe je ook mee? We willen als stichting verder groeien met enthousiaste inwoners, die ook de handen uit de mouwen willen steken om te zorgen dat Bosschenhoofd vitaal en leefbaar blijft? Mensen die zich op één of andere manier willen inzetten voor ons dorp.


Wie zijn er nu bij betrokken?

Thans zijn de volgende personen betrokken bij Groet & Ontmoet Bosschenhoofd: Lotte Wijnen (voorzitter), Toon de Bont (secretaris), Walter Verstraten (penningmeester), Kees Konings, Mary-Ann de Bont en Niels Jongeneelen. Wij staan u graag te woord als u vragen en/of meer informatie wenst. Via onze facepagina houden wij u verder op de hoogte. Tevens is hier de mogelijkheid om ons via de mail te bereiken: GroetenOntmoetBosschenhoofd@gmail.com.[n]