Vredesduiven gemaakt door de kinderen. FOTO KEES SUIJKERBUIJK
Vredesduiven gemaakt door de kinderen. FOTO KEES SUIJKERBUIJK kees suijkerbuijk

Openluchtviering toch in de kerk vanwege het weer

STAMPERSGAT - Op 26 september stond een Pop-up openluchtviering gepland op het plein bij het Dorpshuis van Stampersgat. Het weer zat niet mee en daarom is de viering naar de kerk verplaatst.


De kerk zag er sfeervol uit, het licht scheen mooi door de prachtige glas in loodramen. D.m.v. de vele vredesduiven, geleverd door de leerlingen van de basisschool de Steiger, kon de kerk stemmig versierd worden.

Voorganger pastoraal werker Peter Derks was de week ervoor op bezoek geweest op de school. Hij heeft de kinderen gevraagd om een vredeswens op te schrijven.

Enkele uitspraken waren: "geen oorlog meer; dat alle kinderen een huis hebben; dat iedereen gezond blijft; geen ruzie geen oorlog of gevechten; geen racisme meer is".

Wat een mooie vredeswensen hebben de kinderen allemaal opgeschreven.

In de viering van Woord en Gebed stond het verhaal van Max Velthuis, over Olifant en Krokodil die letterlijk knallende ruzie met elkaar kregen centraal. Het prentenboek werd op een scherm vertoond waarbij Peter het verhaal vertelde. Dit verhaal was duidelijk voor de kinderen.

Het leerlingenorkest van Harmonie St.Cecilia van Stampersgat onder leiding van Jan Jacobs luisterde de viering op met muziek.

Dankzij dit orkest konden we luisteren naar verschillende mooie nummers.

Volgend jaar hopen we op meer belangstelling en goed weer!

Het samen vieren heeft ons goed gedaan.

PKC Oud Gastel-Stampersgat.[n]