Belangrijke winstpunten voor Hoeven 1

HOEVEN - Hoeven 1 boekte een belangrijke overwinning op UWV. De eerste 10 minuten van de eerste helft en de laatste tien van de tweede helft waren voor Hoeven voldoende om de 3 punten mee naar huis te nemen.

Op een leeg voetbalveld in de bossen in Ulvenhout met harde regen ging Hoeven heel goed van start. Wij gingen zoals ook was afgesproken gelijk druk zetten en dat resulteerde in de 1ste minuut al in een goal. Patrick Suijkerbuijk plaatste de bal naar Thomas van de Broek die met een schitterende schijnbeweging de verdedigers van UWV verraste en een prachtige dieptepass gaf op Stijn Kerstens. Stijn omspeelde de keeper en schoof de bal tussen de palen (0-1). Hoeven bleef maar steeds doorjagen. In de vijfde minuut ging Jurgen Pertijs goed door op rechts. Hij gaf een scherpe voorzet en Erwin Roks tikte de bal in de netten (0-2). Hoeven ging vervolgens verslappen en werd slordig. Dat was jammer want als ze zouden blijven voetballen dan had de voorsprong zeker groter geworden. Maar UWV nam de regie. Een slappe terugspeelbal van Hoevenzijde werd bestraft met een tegengoal in de 20ste minuut. Een paar minuten later kreeg UWV terecht een strafschop. Stijn maakte een overtreding in de 5 meter, en blesseerde zichzelf hierbij. De strafschop werd benut en zo stond het weer gelijk 2-2. Teun van de Water verving Stijn. Dat deed hij verdienstelijk. Dat bleef het tot de rust. Heel langzaam groeide onze keeper Arthur Raaijmakers uit tot de man van de wedstrijd. Al in de eerste helft moest Arthur een paar keer zijn kwaliteiten laten zien. In de tweede helft voorkwam hij een aantal malen dat Hoeven op achterstand zou komen. Zij kregen een aantal keren doelrijpe kansen. Maar Arthur stond zijn mannetje.

Met de rust was Joost Blaauwhof ingevallen van Ralf van de Riet. UWV was zoals gezegd het eerste half uur gevaarlijker dan Hoeven. Teun van de Water was een keertje gevaarlijk. Na dat half uur ging Hoeven weer wat aandringen. Dit resulteerde in een aanval vanaf links. De bal werd door Hoeven op de goal geschoten en met de handen gepareerd door een UWV speler. De daaruit voortvloeiende strafschop werd door Jurgen benut. Hoeven ging door. Teun probeerde met een duikkopbal te scoren uit een voorzet vanaf rechts. Inmiddels was ook Dominic van Oosterhout in de ploeg. Hoeven kreeg in de blessuretijd nog een vrije trap te nemen op de 16 meterlijn. Danny van Nijnatten krulde de bal in de bovenhoek en maakte de 2-4. De overwinning is zeer welkom.

Drie wedstrijden vier punten

Vorige week speelde Hoeven gelijk tegen HVV. Het verslag van die wedstrijd werd niet geplaatst wegens ruimtegebrek in de Bode. Uit drie wedstrijden hebben we nu 4 punten. Zondag, mocht dat doorgaan, spelen we thuis tegen de koploper Zundert. Voor ons altijd een heel lastige tegenstander. Maar we moeten uit gaan van onze eigen krachten.

Overige teams

Hoeven 2 mocht weer niet aantreden. Nu was het vanwege coronaklachten bij Virtus. Zij hebben nu al twee keer niet kunnen spelen.

Dat deden wel onze dames in de 7 tegen 7 competitie in Heerle en onze heren vrijdagavond. U leest het goed we hebben we damesvoetbal in Hoeven. Daar zijn we blij mee.

Hoeven 3 wist te winnen met 6-2 van Beek Vooruit. Ons vierde leed een pijnlijke nederlaag. 80% balbezit en dan toch 3 goals tegen. Achtmaal was effectief.

Ook vv Hoeven doet mee aan de Rabo clubsupportactie. U steun kunnen we goed gebruiken. Dus stem op VV Hoeven. Hartelijk dank alvast.[n]