Un fils
Un fils

Un fils bij Filmtheater Fanfare

OUDENBOSCH - Un fils is niet alleen een familiedrama, maar ook worden enkele facetten van de Tunesische samenleving blootgelegd. De gebeurtenissen zullen gevolgen hebben, die zelfs in de rest van hun leven zullen doorspelen.


Un fils

do 15 en di 20 okt 20.15 uur

In de zomer van 2011, kort na de Jasmijnrevolutie, hebben de westers ingestelde Fares en zijn vrouw Meriem het fijn. Samen met hun 11-jarige zoon Aziz vieren ze Fares’ promotie met een verblijf in Tataouine in het zuiden van Tunesië. Als Aziz door een verdwaalde kogel in een vuurgevecht tussen leger en moslimterroristen gewond raakt, volgt een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met duistere praktijken rondom orgaantransplantaties en de sterk beperkende religieuze gebruiken in het land.

Hoofdrolspeler Sami Bouajila van deze indrukwekkende debuutfilm(!) van regisseur Mehdi Barsoui kreeg op het filmfestival van Venetië de prijs voor beste acteur en bij FbtS in Vlissingen eindigde de film met een 4,405 uit 5 op de 8e plaats van de publiekspoll.

Tunesië 2019. Regie: Mehdi Barsoui. Duur: 95’. Met: Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri e.a. De film wordt zonder pauze vertoond.


Verwacht

do 22 en di 27 okt Rocks (Gavron) 20.15 uur.

Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch.
www.filmtheaterfanfare.nl.[n]