Trainer Johan van Batenburg instrueert zijn spelers tijdens de rust. FOTO LUC DE JONG Luc de Jong

SC Gastel geeft niets cadeau aan 100-jarige Slikkeveer

OUD GASTEL - De kop van dit verslag heeft uiteraard alleen betrekking op het sportieve resultaat van de onderlinge confrontatie tussen Slikkeveer en SC Gastel. SC Gastel feliciteert vv Slikkeveer met de prachtige mijlpaal van het 100 jarige bestaan, afgelopen week behaald.

Trainer Johan van Batenburg had de beschikking over de volgende spelersgroep: Coert, Mats, Richard, Davey, Harm, Koen, Robin, Rick, Matthijs, Pascal, Sjoerd, Feiko, Wesley, Bart, Bram en Djeno (A-jeugd) aangevuld met de staf Harry, Edwin, Bas en Bryan.

Al in de warming-up was het schrikken. Koen ging tijdens het positiespel naar de grond. Hij kon niet verder. Ondanks deze tegenslag begon Gastel de wedstrijd scherp en gedisciplineerd. Het collectief van beide elftallen stond goed en het was met name voetballen op het middenveld. Na het eerste kwartier was het echter Slikkerveer dat zorgde voor het eerste gevaar. Het was eerst Coert met een goede redding en daarna Richard die de bal van de doellijn moest halen. Gastel voerde daarna de druk wat op, beginnend met een strakke voorzet op de penaltystip vanuit Harm. De aanval van SC Gastel reageerder echter te laat. Vlak daarna was het een indirecte vrijetrap die SC Gastel op 0-1 bracht. Het was rechtsback Harm Lambregts met zijn 3e doelpunt van dit seizoen. Na de goal wilde SC Gastel meer druk uitoefenen op de verdediging, dit resulteerde echter in een counter van Slikkerveer. Gelukkig was het 3 meter buitenspel. Na deze counter volgde een goede aanval van SC Gastel. Startend bij de achterhoede kwam de bal bij spits Matthijs, die daarna de bal listig verlengde naar de opgekomen linksback Mats, Mats aarzelde niet en scoorde de 0-2. Mats was dolgelukkig met zijn doelpunt want met een respectabel aantal wedstrijden in SC Gastel1 is Mats vaker de aangever als de afmaker, 0-2 was de ruststand.

De tweede helft begon voortvarend voor SC Gastel, het was na 2 minuten Matthijs die zorgde voor de 3-0. De scheidsrechter floot echter voor een overtreding. SC Gastel ging door met het creëren van kansen. Na een diepte bal van Richard was het Robin die niet opgaf. De verdediger van Slikkerveer had een overtreding nodig om Robin te stoppen. De scheids floot voor een strafschop. Met een “Panenka” maakte Harm zijn 4e(dit seizoen) Na de 0-3 bleef SC Gastel goed combinatie voetbal spelen en dit resulteerde in goede kansen. Pascal (in het veld gekomen voor Bram), Matthijs en Robin die verzuimde om te scoren. Maar daar was ineens ook Mats die bijna zijn 2e scoorde. Doellijntechnologie moest gebruikt worden, maar met een glimlach richting de bank gaf Mats de uitslag al. Het bleef dus 0-3. Daarna deed Slikkerveer toch iets terug, middels een strafschop werd het 1-3. Het was Pascal (met een goede invalbeurt) die zorgde voor de bevrijdende goal. Na een prima pass van Matthijs werd Pascal de zestien in gestuurd. Pascal bleef rustig en de 1-4 was een feit. De laatste 10 minuten kwam ook Feiko nog in het veld voor Rick (die een 'puike' wedstrijd speelde). Feiko bewees al snel zijn klasse met een prima bal op Robin, die had zijn vizier echter niet op scherp staan. SC Gastel speelde hierna de wedstrijd volwassen uit.

Speciale dank gaat deze week uit naar onze trouwe supporters Jan v.d Bosch en Paaike, die keurig buiten het sportpark de wedstrijd toch konden bekijken.

Volgende week wacht de uitwedstrijden in Rotterdam tegen HWD (Het Witte Dorp) We wachten deze week af, voor nu staat SC Gastel in ieder geval op een mooie 2e plaats.[n]