Frans (Suske) Jochems in 1941 naast zijn taxi.
Frans (Suske) Jochems in 1941 naast zijn taxi. onbekend

De auto van uw Hoevense opa

HOEVEN - Heemkundekring De Honderd Hoeven schrijft elk jaar een boek over de geschiedenis van Hoeven.


Het volgende, 37ste jaarboek dat in 2021 zal verschijnen, gaat onder andere aandacht besteden aan de eerste eigenaren van motorvoertuigen dus auto’s en motoren uit de voormalige gemeente Hoeven. Dus dat zijn de inwoners uit het huidige dorpen Hoeven, Bosschenhoofd, de St Maartenspolder, een deel van St. Willebrord en een deel van Etten-Leur.


Foto's van motorvoertuigen vanaf 1910 t/m 1950


We gaan daarbij uit van alle vergunningshouders vanaf 1910 tot en met 1950. Totaal waren er 257 aanvragers. Wij weten inmiddels om welke personen het gaat en waar ze woonachtig waren.


Opnemen in het jaarboek

Wat wij nu zoeken zijn foto’s van motorvoertuigen uit die tijd. Al deze motoren of auto’s hadden een kenteken dat begon met de letter N. Het laatste Hoevense in 1950 uitgegeven nummer was N-98858.

Graag horen wij of U in het bezit bent van een foto met de auto of motor van uw grootouders of ouders en of wij die zouden mogen scannen en opnemen in ons volgende jaarboek.


Contact

U kunt met ons contact opnemen door een briefje te stoppen in de brievenbus van ons Heemhuis St Janstraat 20, 4741 AP te Hoeven.

U kunt ook een mailtje sturen aan secretariaat@honderdhoeven.nl.

Wij nemen dan contact met U op.

Bij voorbaat dank namens Heemkundekring De Honderd Hoeven.[n]