Pieter van Etten in duel met een speler van Philippine. FOTO JESPER AARSMAN
Pieter van Etten in duel met een speler van Philippine. FOTO JESPER AARSMAN Jesper Aarsman

Victoria’03 1 geeft 2-0 voorsprong weg; tweede koploper

OUDENBOSCH - Voor het eerste van Victoria’03 stond een wedstrijd tegen de rode lantaarndrager op het programma. Philippine kwam op bezoek op een leeg sportpark Albano. Van onderschatting zou geen sprake mogen zijn! Laatste jaren werden er wisselende resultaten geboekt tegen de Zeeuws-Vlaamse ploeg.

Direct vanaf het begin liet, de in het geelzwart gehulde, ploeg uit Zeeland weten dat het niet zomaar over zich heen liet lopen op een winderig veld. Een paar harde overtredingen direct aan het begin van de wedstrijd waren hier een voorbeeld van. De sportieve wraak kwam van Jules Voogt, die een voorzet van Jordi Nijs knap binnenkopte: 1-0! Niet veel later was Jules Voogt opnieuw belangrijk! Weer kopte hij richting het doel, ditmaal trof hij de lat. Echter grabbelde de keeper van Philippine de bal zo in de voeten van Brian Hellemons die mooi binnen kon schieten: 2-0.

De winst leek binnen, zo moeten er een aantal van de weinige aanwezigen hebben gedacht. Leek! Want vlak voor rust kwam Philippine op 1-2 na een schitterend binnengeschoten corner. Vier minuten na de thee stond het zelfs al weer gelijk! Victoria’03 drukte verder door, want er mocht echt niet verloren worden. Jordi Nijs was dicht bij een nieuwe voorsprong, hij kopte echter rakelings naast… Victoria’03 bleef pogingen doen tot aanvallen, maar wist die vaak zelf te niet te doen. In de laatste tien minuten kreeg de ploeg van Danny Mathijssen definitief de deksel op de neus. Uit twee snelle counters scoorde Philippine nog twee keer, wat de eerste nederlaag van het seizoen betekende.

De vorige keer dat Victoria’03 1 een competitiewedstrijd verloor, werd door de overheid de competities volledig stil gelegd. Laten we hopen dat het dit keer niet zo is!

Victoria’03 2 trotse koploper

Voor het tweede elftal van Victoria’03 stond de wedstrijd tegen Unitas’30 op het programma. Door een snel genomen corner wist de ploeg uit Oudenbosch, de ploeg uit Etten-Leur te verrassen, waardoor Hersan de 1-0 op het scorebord kon zetten. Na de gelijkmaker van Unitas’30 was het Björn Verwater die de 2-1 verzorgde. Een kwartier voor tijd zorgde Tommy-li na een schitterende solo voor de definitieve nekslag voor Unitas’30: 3-1. Unitas’30 wist het hoofd niet koel te houden, wat resulteerde in 3 directe rode kaarten en de 4-1 van Arssalan in de slotseconden. Door deze driepunter en puntverlies van de concurrenten, staat het tweede op de eerste plaats!

Het 7e verloor nipt van Moerse Boys: 0-1. Het zesde verloor met 5-1 van DIOZ. De dames van Victoria’03 wonnen met 2-4 van BSC. Het vijfde had aan de goals van Koen van Aken en Leon Tjerks niet genoeg om te winnen van FC Bergen: 3-2 nederlaag.

JO13-2 en JO11-2 winnen met ruime cijfers

De JO15-1 won met 0-4 van Roosendaal, terwijl de JO15-2 met 7-1 van Roosendaal verloor.

De JO13-1 gaf 3x een voorsprong uit handen, aan twee goals van Robin Blommerde en een prachtgoal van Jesse den Braber had het dus niet genoeg: 3-3 tegen Halsteren.

De JO13-2 won met 0-11 van DSE.

De JO12-1 trok uiteindelijk aan het langste eind tegen de Fendert: 4-3 overwinning! De JO11-1 verloor met 2-13 van het Zeeuwse MZC en de JO11-2 verpletterde SC Gastel! Met een 0-12 verwinning werden de punten meegenomen naar Oudenbosch.[n]