Corona blijft pesten en geeft ook beperkingen bij Alpha

OUDENBOSCH - Er was aan het begin van het nieuwe seizoen vreugde omdat er geen nadere corona-maatregelen door de overheid waren genomen. Maar helaas, al na enkele weken in de gymzaal bij Alpha veroorzaakte corona toch weer de nodige beperkingen.


Omdat turnen een individuele sport is, mag er in de zaal geturnd worden, ook de kleutergym, het springen en de conditietrainingen mogen doorgaan.

"Merkwaardig blijft, dat de kleedlokalen niet mogen worden gebruikt door onze basisschoolturnsters, terwijl ze tijdens de gymlessen van diezelfde kleedkamers wel gebruik mogen maken. Probeer dat maar eens uit te leggen aan kinderen. Soms worden maatregelen wel wat ondoordacht getroffen," aldus voorzitter Wim van Overveld, "Maar goed, het is nu herfstvakantie en we zien wel hoe het in de toekomst verder gaat. Duidelijk is, dat tot onze spijt ouders niet het gebouw in mogen."


Kleutergym

"Waar is nou dat paard?" vroeg een ukkepuk die op de kleutergym voor het eerst stapjes zette op een sportterrein. Thuis had hij van moeder iets opgevangen over turnen, bruggen en paard. Dat al jaren niet meer met het paard wordt geturnd, maar met de pegasus als vervanger was blijkbaar nog niet doorgedrongen. Niettemin amuseerde hij zich na enige uitleg kostelijk en zal zeker eens uitgroeien tot een groot sportman. Elke zaterdagmorgen (behalve in schoolvakanties) wordt er peuter/kleutergymnastiek gegeven, tussen tien en elf. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar mag wel (0165-313317). Alle informatie over Alpha, de Grote Club Actie en de actie Clubsupport is terug te vinden op alpha-oudenbosch.com[n]