Afbeelding
Foto:

Dré en Mien Koevoets uit Bosschenhoofd 60 jaar getrouwd

BOSSCHENHOOFD - Dré en Mien Koevoets-Koevoets vierden 13 oktober hun 60-jarig huwelijk. Graag hadden ze een groot feest gegeven, maar dat stellen ze even uit. Wel hebben ze met hun schoonzoon, dochter en kleindochter eventjes geproost op de mooie mijlpaal. "Maar het grote feest komt er hoor", belooft meneer Koevoets. "Maar eerst moet de wereld die corona onder controle krijgen."

DOOR VERA DE GEUS


Op 13 oktober 1960 stapten Dré Koevoets en Mien Koevoets-Koevoets in het huwelijksbootje. "Het was een hele mooie, fijne dag. We trouwden in Hoeven voor de gemeente Hoeven-Bosschenhoofd en gaven 's avonds een groot feest. We hebben erg genoten", zeggen ze. Dré en Mien kregen samen dochter Corine. Zij trouwde en kreeg dochter Claudia.


Borreltje en hapje

Het Bosschenhoofdse echtpaar had voor het 60-jarig jubileum weer graag een zaal afgehuurd. "Net als toen we 50 jaar getrouwd waren. Maar ja, die corona he. Dat ging nu even niet. Maar van uitstel komt geen afstel, dat feest komt er hoor. Al is het over een jaar. Nu hebben we maar heel simpel een biertje en een borreltje gedronken. Gewoon thuis hoor, met een hapje. Helaas niet al te groot vanwege de maatregelen, maar gezellig was het onderling wel", vertelt de heer Koevoets.

'Het is geven en nemen. Zo simpel is het!'


Geheim

Het geheim van een goed huwelijk is volgens de heer Koevoets kort, maar krachtig. "Het is geven en nemen. Zo simpel is het, niets meer en niets minder." Samen genieten ze van hun oude dag. In Bosschenhoofd, waar ze al hun hele leven wonen. "Mijn vrouw vindt het leuk om televisie te kijken. Ook leest ze graag", vertelt meneer Koevoets. "Oja, en fietsen, maar daarmee heeft ze nu haar hand gebroken helaas dus dat kan ze even niet. Ikzelf speel al vanaf mijn tiende jaar muziek. Saxofoon en trompet. Dat doe ik thuis, maar ook op feesten en partijen. Of voor senioren in verzorgingstehuizen. Na deze corona-periode zou ik dat graag weer doen", besluit hij.


Namens de Halderbergse Bode van harte proficiat met uw 60-jarig huwelijk! [n]