Toegangsgebouw uit 1889, een rijksmonument en onderdeel van het Religieus Erfgoed. FOTO FRANK VAN ANDEL
Toegangsgebouw uit 1889, een rijksmonument en onderdeel van het Religieus Erfgoed. FOTO FRANK VAN ANDEL Frank van Andel

Arboretum Oudenbosch schrapt activiteiten

OUDENBOSCH - Vanwege de oplopende besmettingen met het Corona-virus zijn door de overheid de maatregelen ter bestrijding van het virus verscherpt. Deze maatregelen hebben ook voor geplande activiteiten van het Arboretum Oudenbosch gevolgen.


Kindermiddag afgelast

Voor deze middag (woensdag 21 oktober) hadden zich maar liefst 82 kinderen aangemeld. Tot grote spijt heeft het bestuur van de tuin in overleg met de organisatoren besloten de middag af te gelasten. Dit gezien de risico’s voor de oudere medewerkers en ter vermijding van de noodzakelijke mobiliteit van de ouders bij het brengen en halen van de kinderen.

Ook de op 25 oktober geplande activiteit Bezinnen in ’t Groen in het kader van de dag van de Stilte gaat niet door. En vanwege alle onzekerheid besloot heeft bestuur nu al besloten om ook de traditionele openstelling tijdens de kerstdagen af te gelasten.


Expositie Hermien de Bruijn

In de maand oktober exposeert Hermien de Bruijn haar oeuvre in de expositieruimte van de tuin in Oudenbosch. Voor deze expositie heeft zij als alternatief acryl schilderijen en tekeningen gemaakt, die geïnspireerd zijn op de natuur, waarbij het ontdekken van nieuwe technieken en het spelen met verf, haar meer ruimte gaf.


Sogetsu Ikebana

Cursisten van docente Anne-Riet Vugts hebben afgelopen zomer hun opleiding Sogetsu Ikebana afgesloten met het maken van een kunstwerk dat in het Amerikaanse gedeelte is te bezichtigen.


Bezoek mogelijk t/m zaterdag 31 oktober

Evenals alle andere jaren wordt het seizoen 2020 van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch op 1 november afgesloten. Tot die datum is de tuin nog te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden. In april 2021 gaat de tuin weer voor het publiek open en hopelijk dan zonder Coronagerelateerde beperkingen. Begunstigers, adverteerder en sponsoren ontvangen zoals andere jaren begin december het glossy periodiek Aesculus. Raadpleeg voor openingstijden, tarieven en evenementen onze website.[n]