Sander van Dorst, nieuwe muzikaal leider van Muzikaèl
Sander van Dorst, nieuwe muzikaal leider van Muzikaèl -

Nieuwe muzikaal leider voor Popkoor Muzikaèl

OUDENBOSCH - Het is, zoals voor vele verenigingen, een bewogen jaar voor Muzikaèl. Met pijn in het hart moesten we eerder dit jaar concluderen dat onze grote show, die zou plaatsvinden op 7 & 8 november in Schouwburg de Kring in Roosendaal, niet door kon gaan.


Desondanks heeft het koor gelukkig nog een aantal maal geheel binnen de maatregelen samen kunnen repeteren onder leiding van de huidige dirigent Jan Roovers.

Dit was erg belangrijk voor het koor, gezien reeds bekend was dat Jan het stokje over gaat dragen aan een nieuwe dirigent.

Het koor wil Jan dan ook erg bedanken voor alle jaren dat hij voor de groep heeft gestaan.

Gelukkig blijft Jan na zijn aftreden als muzikaal leider betrokken bij de club als vaste pianist van de live band van Muzikaèl!


Nieuwe muzikaal leider

Met veel trots mogen wij nu onze nieuwe muzikaal leider aan u voorstellen, namelijk Sander van Dorst. Sander vertelt u graag even iets over zichzelf:

"Mijn naam is Sander van Dorst, ik ben 23 jaar oud en kom uit het dorp Rucphen. Ik ben als 8-jarig jongetje begonnen met blokfluit en ben een jaar later gestart met hobo bij de plaatselijke harmonie Nederland en Oranje. Na het behalen van mijn diploma aan de KSE in Etten-Leur werd ik aangenomen op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ik volgde hier de opleiding Docent Muziek met hoofdvak fagot, heb twee jaar zangles en zit vier jaar in het koor van de afdeling. Op het conservatorium ontwikkelde ik een grote liefde voor de koormuziek en in mijn afstudeerjaar schreef ik een koorstuk op een tekst van Rammstein. Nu ook deze periode achter mij ligt begon ik het ‘koorgevoel’ erg te missen. Momenteel volg ik een premaster tot HaFaBra-dirigent. In het dagelijks leven werk ik als muziekdocent nog op een aantal basisscholen in de regio, ben ik dirigent van een jeugdorkest en muzikaal leider bij cabaret Onvermeidelijk, geef ik les op verschillende instrumenten en componeer en arrangeer ik in opdracht. Toen ik hoorde dat er een vacature was voor muzikaal leider bij Muzikaèl hoefde ik daarom niet heel lang na te denken; ik wilde mij graag bij deze club aansluiten! Een aantal jaren terug heb ik hun show gezien, dus ik wist wel een beetje waar het om ging. Ik sta te trappelen om te beginnen bij Muzikaèl en hoop jullie terug te zien bij de volgende show! Tot ziens!"

Achter de schermen blijft Muzikaèl druk met de voorbereidingen voor volgend theaterseizoen.

Momenteel repeteren de leden allemaal individueel thuis met mp3’s, maar zodra de situatie het toelaat, gaan zij met veel plezier weer fysiek repeteren.


'Ik sta te trappelen om te beginnen bij Muzikaèl'


Informatie

Wilt u op de hoogte blijven van Muzikaèl, houd onze website www.muzikael.nl in de gaten en volg ons op Facebook en Instagram![n]