Robbert van den Broeke voorspelde vindplaats Kastiop

HOEVEN - Het Hoevense medium Robbert van den Broeke voorspelde grotendeels de plaats waar de 22-jarige Belgische YouTube-vlogger Kastiop (Kacper Pryzbylski) gevonden zou worden. "Toen de politie er nog van uitging dat hij ondergedoken was, kreeg ik het gevoel dat hij, hoe verdrietig ook, overleden was", zegt Van den Broeke die voorspelde dat dat in Nederland was. Daags voordat Kastiop door de politie werd aangetroffen in het Julianakanaal, liet het medium de Halderbergse Bode al weten dat de vlogger in dat gebied zou zijn.

DOOR VERA DE GEUS


Kort na de vermissing stelde Van den Broeke dat Kastiop die sinds 22 oktober vermist was, niet meer in leven zou zijn. "Ik kreeg ineens sterk beelden door. Ik zag hem met auto en al in het water liggen. Ik werd me bewust van overal water om me heen ijskoud water. Op 27 oktober plaatste Van den Broeke een filmpje op YouTube waarin hij de verdrietige voorspelling deed dat de vlogger niet meer in leven zou zijn en in het water lag. "De politie ging er toen nog vanuit dat hij misschien bij iemand is en zich een tijd schuilhield. Ik hoopte zó dat ik ernaast zat en dat hij inderdaad nog gewoon in leven was." Enkele dagen daarna voorspelde het medium de locatie. Hij vermoedde dat de Belg op Nederlands grondgebied zou zijn. "Als ik met mijn gevoel schuif op Google Maps, kom ik uit in Limburg. Ik zie een soort hijskaan staan, misschien meerdere van die kraantjes die dingen van booten aftillen. Ik kan me ook vergissen, maar deze indrukken kreeg ik heel sterk", zo liet Van den Broeke ruim twaalf uur voordat Kastiop gevonden werd, weten aan de redactie van de Halderbergse Bode. "Ik heb dit zaterdagochtend ook naar de politie gestuurd, want het laat me niet los."


Opvallend is dat de vlogger zaterdag aan het einde van de middag gevonden is in het Julianakanaal in Limburg. "Op de locatie waar hij gevonden is staan hijskranen. Dat is goed te zien op foto's van de vindplaats die nu in de media verschijnen." Van den Broeke is blij dat hij voordat Kastiop gevonden werd zijn voorspellingen deelde. "Hij had overal gevonden kunnen worden. In het bos en de kans was ook groot dat hij nog leefde en ondergedoken zat. Helaas bleek bijna alles wat ik voorvoelde te kloppen." [n]