Afbeelding
Foto:

Unieke gouden bruiloft voor Paul en Ceciel Rijkers

HOEVEN - Paul en Ceciel Rijkers uit Hoeven hebben vrijdag een unieke gouden huwelijksfeest beleefd. Ondanks de maatregelen zijn hun kinderen en kleinkinderen er toch in geslaagd er een dag met een gouden randje van te maken. Ze zorgden voor een bijzonder vindingrijke invulling van de dag en kosten noch moeite werden gespaard om het 50-jarig huwelijk van Paul en Ceciel onvergetelijk te maken. En met succes. Het echtpaar was enorm verrast én dankbaar.

DOOR VERA DE GEUS


Op 30 oktober 1970 stapten Paul en Ceciel Rijkers uit Hoeven in het huwelijksbootje. Hun gouden bruiloft kon afgelopen vrijdag niet gevierd worden in de vorm van een groot feest of uitgebreid diner met de familie. Toch wilden de kinderen en kleinkinderen er een hele bijzondere dag van maken. "Vanwege alle maatregelen omtrent corona konden ze natuurlijk geen feest geven dus hebben we een alternatief programma voor hen bedacht", zo vertelt schoondochter Mandy Rijkers- De Bont.


Busje

En dat was een bijzonder uitgebreid programma. De ochtend startte voor Paul en Ceciel met een lekker uitgebreid ontbijt samen met twee van hun kleinkinderen. Rond 09.15 stapten zij in de Sint Janstraat in een Volkswagenbusje om vervolgens te vertrekken naar de Leur. "Daar hebben ze namelijk altijd gewoond", zo vertelt Mandy. "Daar hebben Paul en Ceciel samen met twee andere kleinkinderen een speurtocht gemaakt om oude herinneringen op te halen. Daarna reden ze met een zoon naar het Mastbos. Daar was dan weer hun jongste zoon met zijn kinderen. Ze kregen een lunch aangeboden en ze speelden een memoryspel van familieleden."


Kroketten

Daarna was het weer tijd om in het busje te stappen om te vertrekken naar het huis van hun jongste zoon. "Daar hebben twee van de schoondochters samen met hen krokketten gemaakt. Dat was namelijk het diner op hun bruiloft vijftig jaar geleden", zo legt Mandy uit. De dag was nog steeds niet ten einde, want het gouden echtpaar werd vervolgens geleid naar een 'drive-in bioscoop' waar ze vanuit hun busje konden kijken naar filmpjes van ingesproken felicitaties van vrienden en familieleden. Ook waren er filmpjes uit hun jeugd. "De kinderen en kleinkinderen keken vanuit drie andere auto's mee. Ook hebben we een digitale meeting opgezet, zodat we hun reactie konden zien en met elkaar konden kletsen. We hebben namelijk daarna nog 'samen' de broodjes zelfgemaakte kroket gegeten." Aan het einde van de dag kwamen ook nog drie leden van het Cloveniersgilde uit Etten-Leur een vendelgroet geven. "Zo hebben we ze echt in de schijnwerpers kunnen zetten."


Trots

Paul en Ceciel vonden het allemaal heel bijzonder. "We hebben genoten van deze onvergetelijke dag. Alles was heel erg leuk; het busje, de toer door de Leur die ons meenam naar vroeger, de lunch in het bos, het memoryspel, de vendelgroet, de fototaart en het kroketten rollen. En dat alles online te volgen was, was erg grappig. Wij kunnen niet anders zeggen dan dat we trots zijn op zo'n familie. Dat we dit mee mogen maken. En eigenlijk is het een hele bijzondere 50-jarige bruiloft op deze manier. Zo eentje heeft niemand anders!", zo vertelden zij na afloop. [n]

Afbeelding