Lions Halderberge weer in actie voor de Sint

HALDERBERGE - De Sint voor elk Halderbergs kind! Onder dit motto organiseert Lions club Halderberge jaarlijks een Sinterklaas-actie voor kinderen waarvan de ouders niet in staat zijn om hieraan geld te besteden. Vanwege het coronavirus zullen er dit jaar geen opbrengsten zijn uit het jaarlijkse diner "Lachen & Eten" dat de Lions samen met Bovendonk Hoeven en Restaurant D’n Halder organiseert.

De teleurstelling bij deze kinderen is elk jaar groot; niet alleen door het gemis aan cadeautjes maar ook als ze met hun vriendjes en klasgenootjes de dag na Sinterklaas weer op school komen en niet kunnen vertellen over de cadeautjes die zij gekregen hebben.

En dat terwijl dit in ons land zo’n vanzelfsprekend feest is waar kinderen altijd reikhalzend naar uitkijken.

Lions club Halderberge bezorgde deze kinderen voor het eerst op 5 december 2019 een onvergetelijke Sinterklaasmiddag met mooie cadeaus waar ze trots over hebben kunnen vertellen!

Samen met de gemeente, de basisscholen, kinderdagverblijven, de voedselbank en Vluchtelingen Werk Halderberge hebben we naar ouders gezocht en hun de mogelijkheid gegeven hun kinderen in te schrijven voor dit feest.


Gelukkig

Ruim 90 kinderen uit alle Halderbergse dorpen hebben we afgelopen jaar gelukkig gemaakt. Dit mooie resultaat, in het eerste jaar dat we dit organiseren, geeft ons de hoop dat we, samen met de genoemde instanties, de komende jaren al deze kinderen kunnen bereiken.

We gaan de actie dit jaar weer houden en, als de Coronacrisis het toestaat, gaan we met de kinderen ook weer een Sinterklaasfeest vieren. Het werd zeer op prijs gesteld dat de kinderen de cadeautjes samen met de andere kinderen van Sinterklaas en zijn Pieten zelf kregen.

Naast Sinterklaas en de Pieten zijn alleen enkele gastheren en gastvrouwen van de Lions aanwezig om het feest in goede banen te leiden en om de kinderen drinken en ander lekkers te geven die bij het Sinterklaasfeest horen.

De inschrijving van de kinderen is in volle gang en loopt via de basisscholen, Vluchtelingen Werk en de gemeente. Gezinnen die vorig jaar deelnamen zijn rechtstreeks benaderd.

Wilt u dit jaar toch bijdragen aan een fijn sinterklaasfeest voor deze kinderen? Doneren kan via www.halderberge.lions.nl.[n]