De Club van Sinterklaas.
De Club van Sinterklaas. Foto:

De club van Sinterklaas en Hope bij Fanfare

OUDENBOSCH - Elk jaar wordt aan ‘De Club van Sinterklaas’ naast een eigen website, een YouTube-kanaal, een ‘kledinglijn’ en een theatershow ook een film gekoppeld. De club van Sinterklaas en het grote Pietenfeest. Zondag 22 november, 12.00 en 13.30 uur.


Op het kasteel wordt in opdracht van Sinterklaas een groot Pietenfeest georganiseerd. Dat wordt een cadeau van de Sint voor alle Pieten, omdat ze zo goed hun best hebben gedaan. Daar gaat natuurlijk het een en ander bij mis. Maar het komt goed hoor! Nederland 2020. Regie: Martijn Koevoets. Duur: 67'. Met: Wilbert Gieske, Walter de Donder, Coole Piet, Danspiet, Testpiet e.v.a.

Hope: Donderdag 19 en dinsdag 24 nov 20.15 uur Anja heeft een succesvolle tour met haar dansgezelschap achter de rug en is blij om thuis Kerst te kunnen vieren. Haar veel oudere partner Tomas is theaterregisseur en bij het gezin horen ook nog zes kinderen: drie uit Tomas' eerste huwelijk en drie van hen samen. Tomas heeft zijn ouderlijke plichten vanwege zijn werk wel wat verwaarloosd. Vlak voor Kerst krijgen Anja en Tomas slecht nieuws: Anja heeft een hersentumor en zal niet lang meer leven. Hoe moeten ze dat hun kinderen vertellen? De gesprekken daarover leggen al een zware druk op de relatie. Met haar eerste film Limbo won de Noorse filmmaker Maria Sødahl in 2010 meteen al 5 Amanda's (de Noorse Oscars). Met Hope won ze bij de Europese première op het Filmfestival van Berlijn het ‘Europa Cinemas Label'. Sødahl baseerde het verhaal op eigen ervaringen en dat maakt het allemaal nog extra overtuigend. Noorwegen 2019. Regie: Maria Sødahl. Duur: 126'. Met: Stellan Skarsgård, Andrea Bræin Hovig e.a.

Verwacht: do 26 en di 1 dec Antoinette dans les Cévennes (Vignal) 20.15 uur Vertoningsadres: Utopiazaal Markland College, Pagnevaartweg 7, 4731 AA Oudenbosch. www.filmtheaterfanfare.nl[n]