Prins Ad en Nar Rico zijn geïnstalleerd. FOTO JENNIFER VAN ELTEREN
Prins Ad en Nar Rico zijn geïnstalleerd. FOTO JENNIFER VAN ELTEREN Foto: Jennifer van Elteren

11-11 in het Vastelaovedzottelaand

OUD GASTEL - In het voorjaar van 2020 hebben we ons jubileumjaar afgesloten met een nieuw motto: We zèn in vorm. Maar wat niemand toen had kunnen denken: onze vorm is corona-proof geworden. Voor het bestuur is er een flinke uitdaging ontstaan, hoe zorgen we er voor dat het Gastels carnaval niet ten onder gaat aan alle maatregelen. Want inmiddels is het voor iedereen duidelijk dat er in 2021 helaas geen optocht zal plaats vinden en ook andere grotere evenementen zijn niet toegestaan.


We gaan echter niet kijken naar wat er allemaal niet mag, daar wordt niemand vrolijk van. Want wat er ook gebeurt, we zèn en blijven in vorm, waarbij leut en veiligheid hand in hand gaan. Ons eerste doel was dan ook om het nieuwe seizoen officieel te openen op 11-11. Onze voorzitter heeft prins Ad en nar Rico ook dit jaar weer bereid gevonden om voorop te gaan in de leut, waarna onze prins en nar geïnstalleerd zijn. In een live uitzending kon iedereen de installatie volgen, waarna prins Ad en nar Rico samen de eerste ideeën voor het nieuwe seizoen naar buiten brachten.

Want wat is een carnavalsjaar zonder liedje? Dit seizoen gaan we er een speciale editie van maken, waarbij iedereen mee mag schrijven. De melodie is inmiddels bekend en ook te vinden via onze website en andere communicatiekanalen. We vragen aan alle onze wijken, bandjes, verenigingen en clubs om op deze melodie een couplet te schrijven en dit uiterlijk 1 januari 2021 aan te leveren via vastelaovedzotte@hotmail.com. Wij zorgen als stichting voor het refrein, waardoor er een prachtig gezamenlijk carnavalslied zal ontstaan, misschien wel het langste uit onze geschiedenis.

Daarnaast willen we zeker onze jeugd betrokken houden bij de leut. Er komt een kleurplaat en via social media is het mogelijk om op onze VAZ-melodie een eigen dansje te ontwikkelen voor de carnavalsperiode. Dit kunnen we dan mogelijk ook gebruiken in de clip die bij het gezamenlijke lied gemaakt zal worden. Verdere details worden zo snel mogelijk bekend gemaakt via Facebook, Instagram en/of TikTok.

Last but not least blijven we aandacht schenken aan een gezamenlijke beleving van de leut, waarbij ook de sfeer in ons dorp bepalend is. Denk hierbij aan diverse versieringen, waarbij de Markt, Kerkstraat en Dorpsstraat echte publiekstrekkers worden die gedurende de carnavalsperiode op anderhalve meter afstand bekeken kunnen worden. Voor vragen of ideeën mag er altijd contact met ons opgenomen worden.[n]