Record aantal kinderen bij Lions Sinterklaas actie

HALDERBERGE - In ons land is Sinterklaas een vanzelfsprekend feest waar kinderen elk jaar reikhalzend naar uitkijken. Voor kinderen, waarvan de ouders niet in staat zijn om hieraan geld te besteden, is de teleurstelling echter ieder jaar weer groot. Niet alleen vanwege het gemis van cadeautjes maar ook vanwege de verhalen van hun vriendjes en klasgenootjes de dag erna.


LIONS Halderberge gaat ook dit jaar voor deze kinderen uit Halderberge in de basisschoolleeftijd tot 13 jaar een onvergetelijke Sinterklaas bezorgen.

In de afgelopen weken hebben we met elkaar geprobeerd zoveel mogelijk kinderen van onze doelgroep ingeschreven te krijgen voor de Sinterklaas-actie.

Dat lijkt gelukt! We kunnen op 5 december in totaal 113 kinderen in onze gemeente blij maken met cadeautjes. Opnieuw uit alle 5 onze kernen!

Vorig jaar, toen we met de actie begonnen, waren dat 94 kinderen.

We denken dat we het overgrote deel van de kinderen bereikt hebben maar mogelijk hebben we nog enkele kinderen niet “gevonden”. Daar blijven we ons best voor doen.

Dit is een gezamenlijke inspanning van de basisscholen, kinderdagverblijven, gemeente, Vluchtelingen Werk, Voedselbank en de Lions.

In overleg met de gemeente kunnen we dit jaar wegens de Corona-restricties helaas geen echt gezamenlijk Sinterklaasfeest vieren. Daarmee zullen we jammer genoeg een jaartje moeten wachten.

Het is beter dat Sinterklaas de cadeautjes dit jaar niet zelf aan de kinderen overhandigt.

Daarom zullen alle cadeautjes op zaterdag 5 december bij de kinderen thuis worden bezorgd.

De kosten voor de Sinterklaas-actie worden normaliter betaald uit de opbrengt van onze Goede Doelen acties zoals ons jaarlijkse evenement “Lachen en Eten” en de “Halderberse Lionsquiz” maar deze konden door de coronacrisis helaas niet doorgaan.

Wij zijn dit jaar afhankelijk van onze reserves aangevuld met donaties van Halderbergse bedrijven en inwoners.

Donaties kunnen gedaan worden via onze Lionswebsite: halderberge.lions.nl.[n]