DasPasPuit winnaar
liedjesfestival Puitenol

OUDENBOSCH - In Oudenbosch zaten afgelopen zaterdagavond heel wat Puiten en Dikkoppen thuis voor de buis voor de eerste livestream van het liedjesfestival en de opening van het nieuwe carnavalsjaar.


Tijdens de uitzending werden het vijftal en de Boerenraod officieel geïnstalleerd en zagen we voor de eerste keer het jeugdviertal in hun nieuwe rol. Jeugdprins Jan, hofdame Sterre, nar Iris en Boerke Bram zijn al helemaal klaar voor carnaval! En natuurlijk werd de nieuwe grootste boer bekend gemaakt. Tim Blommerde gaat vanaf 11-11 door het leven als Grootste boer Tim.

Tussen alle officiële plichtplegingen door werden de inzendingen van de acht deelnemers aan het liedjesfestival getoond. Rolbroekske Henk, de Boerenraod, Anton, Buurman en Buurman, het Vijftal, DasPasPuit, Duo onbekend en D.E. ut Zooque hadden met veel kunst- en vliegwerruk hun liedjes ingezongen en video’s gemaakt. Het was geen makkelijke keuze voor de vakjury maar uiteindelijk werd het liedjesfestival gewonnen door DasPasPuit. De prijs werd na afloop door prins Geert thuis overhandigd aan Mark Buijs van DasPasPuit. Het publiek thuis kon tijdens de uitzending ook stemmen voor de publieksprijs. Maar liefst 284 stemmen zijn er uitgebracht. D.E. ut Zooque kreeg de meeste stemmen en zijn daarmee de winnaar van de publieksprijs.

De eerste online livestream was dus zeker een succes. Er waren tijdens de uitzending 190 unieke kijkers (devices) waarvan veel kijkers met hun gezin samen voor de buis zaten zodat het werkelijke aantal veel hoger was. En inmiddels is de uitzending ook al 929 keer teruggekeken. Een mooi voorproefje voor carnaval 2021! Op het Youtube kanaal van het Puitenol kun je de nog uitzending terugkijken.[n]