Sint, Alpha en corona

OUDENBOSCH - Vanuit het bestuur van Alpha werd contact opgenomen met Sinterklaas om te kijken of hij zelf geen last heeft van corona, hoe het met zijn Pieten gaat en hoe hij zit jaar zijn verblijf in Nederland gaat invullen. Natuurlijk wilde het bestuur van Alpha ook weten of Sint alsnog naar de kleuters van Alpha zou komen.

Helaas heeft hij laten weten, dat dat niet zal gaan.

Sint is wat bang voor coronabesmetting gezien zijn leeftijd, maar hij beloofde wel om via enkele Pieten toch iets te laten weten.

Het bestuur hoopt, dat dat in elk geval wel zal doorgaan.


'Door doorstroom komen er wat plekken vrij in de peuter/kleutergroep'


'Doordat Alpha door de griepepidemie maandenlang heeft stilgelegen hebben we toch wel wat leden verloren, maar gelukkig hebben zich na de grote vakantie weer een aantal kinderen aangemeld als lid', aldus trainster Maike van Overveld, die ook de ledenadministratie verzorgt. 'Dat betekent wel, dat we op bijna alle groepen nog best plaats hebben voor nieuwe leden. Zo zijn er bij de kleutergroep nogal wat kinderen doorgestroomd naar de turngroepen en daardoor is er bij de peuter/kleutergroep best nog wat ruimte. Wat is er leuker dan je eerste stapjes op sportief gebied te zetten in de gymzaal. Je ziet ook, dat het voor de motoriek goed is en het sociaal contact. De gezinnen zijn toch kleiner dan vroeger waardoor kinderopvang, peuterspeelzalen maar ook de kleutergym mooie alternatieven zijn om te leren omgaan met andere kinderen.' aldus Maike. De kleuters komen elke zaterdagmorgen bij elkaar tussen 10 en 11 uur. Door de coronamaatregelen mogen ouders niet in de gymzaal, daarom vangen de assistentes de kleintjes steeds op. En dat verloopt tot nu toe prima. Informatie over de andere groepen en over Alpha in het algemeen is terug te vinden op alpha-oudenbosch.com.[n]