Keurmerk voor 4 opleidingsscholen Borgesiusstichting

OUDENBOSCH - De Borgesiusstichting bestaat uit 14 katholieke basisscholen die met ruim 400 medewerkers in de gemeentes Halderberge, Rucphen en Moerdijk primair onderwijs verzorgen.


Ons doel is kwalitatief goed basisonderwijs voor ieder kind binnen onze stichting. Het opleiden van studenten tot bekwame leerkrachten zien wij als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van basisscholen en de pabo.


Samen opleiden

Het ‘Samen Opleiden’ is bij vier van onze scholen vormgegeven in een partnerschap met Pabo Avans Breda en andere besturen uit de regio.


Keurmerk Opleidingsschool

Onze basisscholen De Klinkert (Oudenbosch), St. Martinus (Rucphen), TaLente (Oud Gastel) en Uniek (Hoeven) hebben hiervoor op 17 november jl. het predicaat Keurmerk Opleidingsschool gekregen, wat aangeeft dat het opleiden op deze scholen van hoog niveau is.

Een mooie prestatie!


Praktijkgericht onderzoek

Voor de afronding van hun studie doen pabostudenten praktijkgericht onderzoek. We zorgen er samen met de pabo voor dat het onderwerp aansluit bij de ontwikkelingen die op dat moment op school centraal staan.


Win-win situatie

Studenten en ervaren leerkrachten trekken hierin samen op, waardoor er sprake is van een win-win-situatie.

Dit is een mooi voorbeeld van het in de praktijk brengen van onze visie op Opleiden in de School.

Elke school ontwikkelt zich van een organisatie die alleen gericht is op leren van leerlingen, naar een organisatie waar iedereen voortdurend leert.


Hoog niveau

Alle Borgesius-scholen streven naar een hoog niveau in het opleiden en begeleiden van onze toekomstige collega’s.

Zo hebben onze andere scholen een hechte samenwerking met Pabo Inholland Dordrecht.

Een andere pabo, maar dezelfde hoge standaard.[n]