projectie in 3d Agatha kerk op kerhof
projectie in 3d Agatha kerk op kerhof Foto:

Geslaagd webinar Heemkundige kring Oudenbosch

OUDENBOSCH - Op woensdag 2 december organiseerden we als Heemkundige Kring onze eerste webinar.


Een webinar is niet hetzelfde als een echte bijeenkomst in b.v. bij Hotel de Kroon. Om toch met ons publiek in contact te komen konden mensen reageren via de chat, direct vragen stellen en tevens hadden we vragen opgesteld waar de deelnemers op konden reageren. Dat gaf een bijzondere dynamiek. Bovendien hadden we gezorgd voor een variatie door gebruik te maken van gesproken woord via de internet verbinding maar er waren ook presentaties en korte filmpjes.


Onderwerpen

In het webinar kwamen verschillende onderwerpen aan de orde. Als eerste was er aandacht voor Sint Anna. Voor Sint Anna ontstaan momenteel alternatieve hergebruik plannen, wat wij van harte toejuichen. Voor het thema Sint Anna was er ruimte voor een kort gesprek tussen Jan Hein van Spaandonk en Jan Bedaf in de voorgrond van het karakteristieke gebouw. Daarna werden we meegenomen in de geschiedenis van de zusters door enkele dia’s en vragen behandeld door Jan Bedaf. Na Sint Anna namen we een virtuele toer door de geschiedenis van het pad Markt 68. Hiervoor ontmoette Geert van Kaam (als toekomstige bewoner) Mark Buijs die ons meenam in de rijke geschiedenis van deze locatie. Als Heemkundige kring brengen we ook elk jaar een jaarboek uit. Via een presentatie waarin elke hoofdstuk aan de orde kwam konden de leden alvast een voorproefje beleven van hoe het jaarboek er straks uitziet. Daarna was alweer het laatste onderwerp aan de beurt: het oude R.K. kerkhof aan de St. Bernaertsstraat en de oude kerk. Van deze oude kerk is niet veel bekend. Echter met dronebeelden en een animatie is getracht hier een indruk van op te wekken. Dit leverde bijzonder spectaculaire beelden op.


Tevreden

Al met al zijn we tevreden over deze eerste digitale activiteit. Er keken 156 mensen live mee, wat natuurlijk bijzonder veel is vergeleken bij een gewone thema avond. Het zal straks ook mogelijk zijn het webinar, de filmpjes terug te kijken. Zowel via onze web-site, als via facebook. U kunt ook nog steeds lid worden om onze activiteiten te ondersteunen. Dat kost slechts 17,50/ gezin/ jaar, u ontvangt dan ook ons jaarboek. Kijk dan op www. broederchristofoor-oudenbosch.nl.[n]