Verzameldoos Lions actie
Verzameldoos Lions actie Foto: Lions

Lions Halderberge in actie voor Voedselbank

HALDERBERGE - Enige jaren geleden nam een Lionsclub het initiatief om DE-koffiepunten te gaan inzamelen. Met Douwe Egberts werden goede afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie voor de voedselbanken. De fabrikant ondersteunt deze actie en verhoogt de opbrengst zelfs met ruim 20%.


Wat begon als een spontane actie vindt nu plaats in geheel Nederland. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn erbij betrokken. Vorig jaar konden de voedselbanken in totaal 134.000 pakken koffie in ontvangst nemen. Daarmee kan om de twee weken een gezin worden voorzien van 1 pak koffie.

Naast alle initiatieven van andere organisaties ten behoeve van de voedselbanken, neemt onze actie een unieke plaats in. Veelal wordt geld of goederen ingezameld, maar daar zit praktisch nooit koffie bij. Koffie bederft niet en is relatief duur. Ook mensen, die met slechts €40 per week moeten rondkomen, houden van een gezellig kopje koffie.

Jos Steegmans, voorzitter van de Lionsclub Halderberge: "Het is te gek voor woorden dat er toch nog zoveel mensen en gezinnen met kinderen afhankelijk zijn van de voedselbank. Laten wij onze plaatsgenoten, waarvoor koffie niet zo vanzelfsprekend is, eens extra aandacht geven, dat is slechts een kleine moeite!”

U kunt onze inzamelingsdozen tot eind december vinden op de volgende adressen: In Hoeven bij Albert Heijn en in Oudenbosch bij Albert Heijn, Kruidvat, Coop en Kluswijs.

Kijk in je keukenla, trommeltjes, oude blikken en doneer de Douwe Egberts, Pickwick of Senseo punten in onze inzameldozen. Gun onze plaatsgenoten een heerlijk kopje koffie”.[n]