Tofkapellûke Hoeven in volle glorie
Tofkapellûke Hoeven in volle glorie Foto: Een Tofkapellûke fan

Tofkapellûke Hoeven is 'Nie t’ouwe'

HOEVEN - Op 25 februari van dit jaar, net vóór middernacht speelden we de Zevensprong en we sloten het carnavalsfeest voor dit jaar af. Het was weer mooi geweest en we waren best wel even toe aan een paar weken rust.


Niet te lang natuurlijk, want diverse blaaskapellenfestivals en braderieën stonden alweer op de agenda. Bovenal is het Tofkapellûke de Hofkapel van Peejenland, maar we maken ook graag muziek bij gelegenheden in het hele land.

Onze repetities begonnen weer, maar er waren ineens wat regels in het land bijgekomen. Bij muziekgezelschappen moesten de leden minstens 2 meter uit elkaar staan en wij vervolgden onze oefensessies in de grote zaal van ’t Tapperijke. Een prima alternatief totdat de horeca werd gesloten. We konden nergens meer heen.


Vertrouwen

Evenementen werden geannuleerd, maar ons vertrouwen bleef. Nog even volhouden, want dat virus zal binnenkort toch wel verdwijnen en dan komt de elfde van de elfde er alweer aan. We schreven een nieuwe carnavalskraker, meldden ons aan als deelnemer aan de “Doevese leut CD” en maakten zelfs een geweldige videoclip. Als je de clip wil zien. Ga naar Youtube en zoek “Tofkapelluke”. Kan niet missen.

Wij realiseren ons dat het komende carnavalsseizoen niet zal worden waar we op gehoopt hadden, maar we blijven alert. Mag er toch weer live muziek worden gespeeld, dan zullen wij er als de kippen bij zijn. Het carnavalsmotto is ons op het lijf geschreven. “We zen nie t’ouwe”. Als het moet dan slaan we een jaartje over, maar carnaval 2022, dat wordt zeker een knalfeest.[n]