Ondersteuning leerlingen Curio isk en entree

HALDERBERGE - Curio entree en Curio isk hebben een overeenkomst afgesloten met tien gemeenten en twee samenwerkingsverbanden. De overeenkomst biedt de komende twee schooljaren ruimte voor extra ondersteuning aan nieuwkomers op Curio isk en entree in Bergen op Zoom.


Leerlingen en studenten van Curio isk en Curio entree die nieuw in Nederland zijn, hebben vaak een complexe achtergrond of levenservaring. Met de overeenkomst kan pedagogisch medewerker Achraf Al Kholali, van Stichting Open Door, fulltime ingezet worden. Hij legt contact met leerlingen en studenten en bouwt een vertrouwensrelatie met hen en hun ouders op. Indien nodig kan Achraf al vroeg om ondersteuning vragen met zorgprofessionals en kunnen (dure) zorgtrajecten worden voorkomen. Daarnaast worden ook docenten door deze werkwijze ontlast. Zij kunnen zich hierdoor focussen op hun primaire taak, namelijk het verzorgen van onderwijs.


Overeenkomst
Vorig jaar heeft Curio isk samen met de gemeente Bergen op Zoom dit plan opgezet. Het is dit jaar verder uitgebreid naar totaal tien gemeenten. De overeenkomst is gesloten tussen de gemeentes Bergen op Zoom, Roosendaal, Tholen, Woensdrecht, Steenbergen, Halderberge, Reimerswaal, Rucphen, Etten-Leur, Moerdijk, SWV ROOS VO, Samenwerkingsverband Brabantse Wal VO, Curio entree en Curio isk.
Alle gemeentes hebben de intentie uitgesproken zich vast te leggen voor de komende twee schooljaren. Samen met de samenwerkingsverbanden en Curio zorgen ze voor meer begeleiding van de leerlingen en studenten en ontlasting van het onderwijs.[n]