Afbeelding
Foto: Tess Mutsters

CDA heeft bedenkingen bij avondmarkt in Hoeven

HOEVEN - Er zijn plannen om wekelijks een avondmarkt in Hoeven te houden. De gemeente onderzoekt of er draagvlak is maar de CDA-fractie laat weten weinig te voelen voor het initiatief. De partij pleit voor een streekproductenmarkt van 9 tot 17 uur. “Als de gemeente met plaatselijke producenten aan tafel gaat zitten moeten daar zeker iets moois uit kunnen komen”, aldus Frank Rockx.


DOOR VERA DE GEUS


Het idee werd geopperd door Hoevenaar Tom van den Hout. Volgens hem zijn er veel inwoners die de weekmarkt/standhouders willen bezoeken, maar die dat overdag niet kunnen. Middels een enquête wil de gemeente kijken of er draagvlak is. Inwoners van Hoeven kregen een brief. “Op dit moment zijn we bezig om de weekmarkten in onze kernen nieuw leven in te blazen. Een inwoner uit Hoeven kwam met het idee om wekelijks een middag/avondmarkt te organiseren op het Raadhuisplein. Wij zijn benieuwd of u een middag/avondmarkt ziet als een goede aanvulling van het huidige aanbod van markten en standplaatsen”, zo luidt de vraag. Invullen kan tot De korte vragenlijst kan ingevuld worden tot 20 december op www.halderberge.nl/vragenlijst-avondmarkt-hoeven/formulier.


Dagmarkt

Rockx staat niet te juichen. "Onze fractie vraagt zich in alle eerlijkheid af of dit een levensvatbaar idee is”, zo begint hij. "Het heeft ons echter wel aan het denken gezet en blijkbaar onze leden ook. Wat zij wel haalbaar achten is een dagmarkt van 9.00-17.00 uur met streekproducten. Als de gemeente met plaatselijke producenten aan tafel gaat zitten moeten daar zeker iets moois uit kunnen komen. Vaste dag, vaste plek met streekproducten. Er zijn Hoevense producenten voor vlees, zuivel en eieren, kipproducten, aardappelen, groente en fruit en bieren. Mits goed georganiseerd, met een gesprekspartner als de ZLTO kan dit ons inziens een prima aanvulling zijn in het kader van Vitaal Buitengebied en variatie op het aanbod van de supermarkt”, zegt de fractievoorzitter die de dagmarkt in het toeristenseizoen een economische aanvulling op het toeristische product vindt. Het CDA wil verder weten waarom het idee van de avondmarkt niet uitgerold en onderzocht is in andere Halderbergse kernen.[n]