Activiteiten Heemkundekring Jan Uten Houte

ETTEN-LEUR - Op woensdagavond 8 januari kan men tussen 19.30 tot 22.00 uur weer terecht in het Streekmuseum Etten-Leur aan de Markt 59 voor alle informatie en hulp op het gebied van genealogie/ stamboomonderzoek.

Deskundige vrijwilligers van de Heemkundekring zijn dan aanwezig om u te helpen bij het gestructureerd zoeken naar zaken voor uw stamboom. Toegang is gratis, alleen voor de drankjes wordt een kleine vergoeding gevraagd.

De genealogie-avonden zijn voor 2020 ingepland op de woensdagen 5 februari, 4 maart, 1 april, 6 mei en 3 juni. Meer informatie op de website www.janutenhoute.nl of bij vrijwcoord@janutenhoute.nl. Voor de inmiddels gescande bidprentjes kan men terecht op www.hetgeheugenvanettenenleur.nl. Ook daarover kan men op de inloopavonden alle informatie krijgen.

Tentoonstelling ’75 jaar Bevrijd’

Tot en met mei kan men de tentoonstelling ’75 jaar Bevrijd’ bezoeken in het ‘Winkelhart Etten-Leur’ aan het Burchtplein 84. Elke woensdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op koopzondagen van 12.00-17.00 uur. Bij deze tentoonstelling krijgen extra aandacht de Invasie, de Bezetting, Het Verzet en de Bevrijding van Etten en Leur tijdens de Tweede Wereldoorlog. In de ‘bunker’ kan men rustig zittend kijken naar de Etten-Leurse video’s in het kader van ’75 jaar Vrijheid’ met als titel ‘The man on the bike on the dike’, ‘De Invasie’ en ‘Oorlogsgeweld’. Tevens kan men de landelijke films ‘13indeoorlog’ bekijken.

Nog meer informatie op www.janutenhoute.nl[l]