Deelname Road Runners aan TOF cross en Kerstcross Sprundel

ETTEN-LEUR - Traditiegetrouw worden op tweede Kerstdag in de regio crossen georganiseerd. In Sprundel alweer voor de 55e maal, waarmee deze cross de oudste is in de regio. In Galder wordt enkele tiental jaren achtereen de TOF cross gelopen.


Met deelname van atleten van ver buiten de regio kan de populaire cross, Kerstcross Sprundel, elk jaar weer rekenen op een groot deelnemersveld. Van Road Runners Etten-Leur werd door een zevental lopers deelgenomen. De korte cross kende de deelname van Corina van Koulil en van Hans Melis. Van beiden is helaas de uitslag en tijd (nog) niet bekend. De lange cross over 8000 resp. 6400 meter kende de deelname van Thijs Staps, Lara Pavilchuck, Hans van de Meer en Joost Evers. Thijs liep een goede race. Vanaf de eerste ronde liep hij in 6e positie en stond die niet meer af. Na de zes af te leggen ronden beëindigde hij de wedstrijd in 29.45. De deelname van Lara aan de cross van 8000 meter verdient een applaus. Zij legde die afstand af in 44.10. Hans van der Meer greep net naast een podiumplaats. In de categorie M65 werd hij vierde. Hij overbrugde de af te leggen 6400 in de uitstekende tijd van 31.04. Joost Evers had iets meer dan anderhalve minuut meer nodig voor die afstand. Zijn tijd werd 32.39.

TOF cross
Birgit Voorn, Thomas Crul en Ad van Beek waren de deelnemende leden van Road Runners Etten-Leur aan deze door hardloopvereniging TOF cross georganiseerde wedstrijd in Galder. Thomas was van het drietal de snelste over de te lopen 8000 meter. Hij legde beslag op de mooie 12e plaats in 32,05. Ad van Beek eindigde op de 19e plaats in 34.25. Een zevende plaats bij de vrouwen overall was er voor Birgit Voorn. Zij loopt zelden een cross, maar wist zich dus toch vóór in het vrouwenveld te handhaven en haar mooie tijd werd 38.26.

Prestaties verbeteren?
Vind je hardlopen leuk en je wil in wedstrijden proberen je grenzen te verleggen, kijk dan eens op de website van Road Runners Etten-Leur (www.rrel.nl). De wedstrijdgroep van Road Runners Etten-Leur traint op dinsdagavond. Afwisselend een week op de weg en de andere week op de atletiekbaan van ARV Achilles. Op zaterdagmorgen traint de wedstrijdgroep in het bos. Afwisselend in de Pannenhoef het bosgebied tussen Etten-Leur en Rijsbergen en in bosgebied Surae in Dorst. De overige trainingen voer je alleen uit. De aard van die trainingen worden door de trainer van de groep samengesteld en besproken. Je kunt een viertal weken meedoen en kijken of het je bevalt. De minimumleeftijd om lid te worden van Road Runners Etten-Leur is 16 jaar.[l]