Duitse Deutz 13006 in 6,5 ton megasport. FOTO ERWIN MARTENS
Duitse Deutz 13006 in 6,5 ton megasport. FOTO ERWIN MARTENS Erwin Martens

Duitse Deutz smaakmaker op
indoor trekker-trek in Stal 't Sander

ETTEN-LEUR - De indoor trekkertrek-wedstrijd in manege Stal ’t Sander in Etten-Leur, op zondag 29 december, was al na enkele uren in de voorverkoop uitverkocht. Dat betekend dat er 2400 toeschouwers waren om het geheel te aanschouwen.

De mini-trekker-trek werd, net als vorig jaar, in besloten kring op de dag van te voren als voorproefje verreden met circa 40 deelnemers. De afzuiging die ook dit jaar weer verbeterd was deed ook weer goed haar werk, zodat het publiek geen last had van de rook uit de tractoren. Er deden dit jaar weer 130 tractoren mee die zo’n 190 zogenaamde runs maakten om te bepalen wie de sterkste was in de diverse klassen.

Uitslagen diverse klassen

De deelnemers in de landbouwklassen bestond uit een selectie van de tractoren die het afgelopen jaar het best gepresteerd hadden op de regionale wedstrijden. Opvallend was dat er dit jaar veel Belgen meereden. In de landbouwklassen presteerden enkele deelnemers uit Etten-Leur weer goed. Peter de Regt werd derde met de International 824 in de 3,5 ton klasse. Wendy van Sprundel werd eerste met de MF3690 in de 7,5 ton klasse ook Jan de Regt behaalde een eerste plaats in de 9 ton klasse met de International 1455.

De deelnemers in de sportklassen maakten ook weer spectaculaire runs, met name de Deutz 13006 uit Duitsland in de 6,5 ton megasportklasse bleek de smaakmaker op de wedstrijd te zijn, deze wist zelfs in de finale nog een full-pull (volle baanlengte) te rijden.

In de megasportklasse 3,6 ton kwam Addie Hendrickx met zijn Fendt 716 slechts 79 cm te kort voor een finale plaats, maar toch goed voor een nette vierde prijs.

Goede sfeer

Omdat de manege voor de paarden vorig jaar voorzien was van zachte grond is deze voor het evenement er uit gereden. De onderliggende grond bleek weer voldoende grip te geven aan de tractoren, zodat ze vaak met de voorwieltjes omhoog door de manegebak reden. Dit alles werd weer van leuk en informatief commentaar voorzien door Arno Renne en Paul Willemse en dat alles weer muzikaal omlijst door Ambiance Geluid. Ook was traditiegetrouw lokale zanger Edrie weer aanwezig om dit jaar de sfeer er weer goed in te brengen.

Na afloop en tijdens de wedstrijd zorgde de beveiliging ervoor dat alles probleemloos verliep en de sfeer de gehele dag goed was.

Voor de uitslagen en beeldmateriaal van de gehele wedstrijd zie www.indoorettenleur.nl.[l]