Canadese Ganzen. FOTO FRANK LINSSEN IVN E-L
Canadese Ganzen. FOTO FRANK LINSSEN IVN E-L Frank Linssen - IVN EL

2020 boordevol nieuwe Natuuractiviteiten bij IVN

ETTEN-LEUR - Juist nu de natuur onder druk staat en de media bol staat van berichten over stikstof problematiek, CO2 uitstoot, opwarming van de aarde, meer natuurrampen, etc. is aandacht en respect voor wat we nog wél hebben aan natuur, van levensbelang. Dan is een beetje kennis en informatie over de natuur in je buurt, al een aantal stappen vooruit!

Daarom organiseert de vereniging IVN (Instituut voor Natuureducatie), allerlei super leuke en interessante activiteiten, van mini-cursussen en doe-dagen, wandelingen en vogelochtenden, tot filmavonden en lezingen. Op de website is de nieuwe Natuuractiviteiten Agenda 2020 te vinden en kun je je via het reserveringsformulier opgeven voor de activiteiten. Een tweetal (toevallig vogel) voorbeelden.

Zondag 12 januari Vogelexcursie

We gaan op stap naar Strijen en omgeving op zoek naar ganzen en naar zogenaamde ‘Wintergasten’, vogels die juist alléén in de winter bij ons in Nederland verblijven, heel bijzonder dus! 30 tot 60 verschillende andere vogelsoorten spotten is op deze tocht geen uitzondering. Deze dag is voor zowel beginnende vogelliefhebbers als de echte vogelaars! Meer informatie op onze site: www.ivn-etten-leur.nl. Uiterlijk vóór 10 januari verplicht reserveren!

Donderdag 16 januari IVN Filmavond

Donkere avonden nodigen uit tot achteroverleunen en genieten van prachtige beelden. Voor de pauze gaan we kijken naar ‘Water en Vogels’ over trekvogels en overwinteraars in natuurgebieden van Spanje, Frankrijk maar vooral in ons prachtige Nederland! Na de pauze gaan we de grens over naar Polen, waar Cor Speek zijn bezoeken aan de Warta-monding, het belangrijkste wetland voor 254 soorten broedende en pleisterende watervogels, prachtig heeft verfilmd.

Iedereen is welkom op donderdagavond 16 januari om 20.00 in het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61 te Etten-Leur. Aanmelden verplicht via een e-mail naar communicatie@ivn-etten-leur.nl of via het inschrijfformulier op onze prachtig nieuwe website:

https://www.ivn-etten-leur.nl/index.php/programma/programma/inschrijfformulier/natuuractiviteit.[l]