Bijeenkomsten met thema 'wereldtradities'

ETTEN-LEUR - Naast het programma dat Ziel jullie biedt presenteren we ook op vier zondagen 'Wereldtradities'.

Grote tradities binden en boeien veel mensen. Hoe valt daar geluk in te zien, is de vraag van Zin In Etten-Leur. Zondag 12 januari begint het vierluik met Judaïsme. Je bent van harte welkom om 14.00 uur in de Lambertuskerk, Apostelzaal, Markt 62 in Etten-Leur. We zoeken naar overeenkomsten en verbanden. Er lijkt weer aandacht voor verbinding te ontstaan. Wellicht zijn er elementen in de andere tradities die ook van waarde zijn voor ons. Geluk zien vraagt om met open ogen en open mind te kijken. Daar nodigen we je van harte toe uit.

Geluk zien, als thema van Ziel dit seizoen, vraagt om te kijken op een bepaalde manier. Als je zo kijkt, zie je iets van de mogelijkheden. We weten dat de wereld erg verdeeld is in de manier waarop men kijkt. Die manier vindt die groep dan de beste, zo zouden anderen ook moeten kijken. Dat speelt op politiek niveau en op het niveau van levensovertuigingen. De grote tradities op dit gebied bieden dus een kijk die velen zin geeft, voldoening biedt, het leven bepaald. Ziel zoekt naar de positieve ervaringen met die levenshouding. Welke elementen bevorderen geluk.

Data en tijden

We nodigen mensen uit die hun blik op een aantal bekende tradities met ons willen delen. We vragen ons af of er naast verschillen ook overeenkomsten en verbanden zijn. Is het mogelijk oude wijsheid uit die tradities in het nu van ons leven betekenis te geven.
Inmiddels is bekend dat in januari Judaïsme start, in februari, in maart komt de Islam en Boeddhisme en in april sluiten we af met het Christendom. Dan worden ook de parallellen getrokken. We hebben de data en de tijden al gepland. We hopen dat er velen met ons nieuwsgierig zijn naar het andere, de anderen, een andere kijk.

Data: 12 januari, 9 februari, 8 maart en 5 april. Tijd: 14.00-16.00 uur. Locatie: Lambertuskerk Apostelzaal Markt 62 Etten-Leur. Aanmelden mag: contact@zininetten-leur.nl Er wordt entree geheven.[l]