Groep editie 2019. FOTO HANS VAN ZUNDERT
Groep editie 2019. FOTO HANS VAN ZUNDERT Hans van Zundert

Tourtocht Luxemburg-Etten-Leur start voor het tweede jaar

ETTEN-LEUR - TC DSE gaat op zaterdag 20 juni haar 2e tourtocht Luxemburg-Etten-Leur organiseren, over een afstand van 315 km.

De start van de tocht is in het mooie dorpje Vianden en van daaruit zal de tocht via Kautenbach, Wilwerwiltz, Clervaux, Vielsalm, Spa, Barchon, Maastricht, Hasselt en Turnhout naar Etten-Leur voeren. Onderweg zullen er verschillende 'pukkels' in de Ardennen bedwongen moeten worden, zoals de Cote de Wanne-Le Rosier, de Maquisard en de Halembaye, allen bekend uit de klassieker Luik-Bastenaken-Luik, in totaal 2900 hoogtemeters.

Er zijn onderweg drie rustplaatsen, er is een voorrijwagen, drie motorrijders en een reparatiebus bij als begeleiding, er wordt gereden in een grote groep van maximaal 50 deelnemers en het motto is: Samen uit en samen thuis!

Er zal 's morgens om 5 uur gestart worden en de aankomst bij DSE zal omstreeks 19.30 uur zijn. Ook dit jaar gaat de opbrengst van de rit weer naar een goed doel, evenals vorig jaar, toen werd de opbrengst geschonken aan de Stichting NUJIJ!

Voor meer informatie over deze tocht kunt u kijken op www.tourclubdse.nl of mailen naar info@tourclubdse.nl[l]