DIO-waterpolojeugd strijdend ten onder tegen De Treffers

ETTEN-LEUR - Na een welverdiende Kerstvakantie moesten onze spelers weer aan de bak tegen De Treffers CG1 uit Rosmalen.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en kregen diverse scoringskansen. Pas in de laatste minuut van deze periode lukte het de Treffers om de DIO-verdediging te doorbreken en maakten zij de 0-1. Uiteraard lieten onze spelers zich hierdoor niet intimideren. In de tweede periode scoorde Colin, op aangeven van Leon, de gelijkmaker. De Treffers reageerden met felle aanvallen maar gelukkig wist DIO-keeper Sjoerd te voorkomen dat De Treffers verder uitliepen. Ook DIO kreeg nog wat kansen in deze periode, maar het lukte onze spelers niet om de bal in het doel van de tegenstander te krijgen.

In het derde partje brak de strijd echt los. De Treffers zetten de aanval in en met succes. Binnen anderhalve minuut scoorden zij de 1-2. DIO reageerde met een mooie tegenaanval, maar het schot van Hajk kwam helaas op de lat. De DIO-verdediging moest alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de club uit Rosmalen verder zou uitlopen. Na een DIO-overtreding kregen De Treffers een 5 meter en scoorden de 1-3. Net voor het einde van deze derde periode lukte het de Treffers nogmaals te scoren.

De laatste periode van de wedstrijd was uiterst spannend. DIO probeerde alles op alles te zetten om minimaal op gelijke stand te komen met De Treffers. Na 45 seconden kreeg Colin een grote kans, helaas niet succesvol. De Treffers reageerden met goed gecoördineerde aanvallen. De DIO-verdediging begon te wankelen. Keeper Sjoerd voorkwam meerdere keren dat De Treffers verder uit konden lopen, maar de grote inzet en vechtlust van onze spelers begon zijn tol te eisen. De vermoeidheid werd zichtbaar en daar maakten De Treffers gebruik van. De Treffers liepen uit tot 1-8. Gelukkig wist Jorrit in de laatste seconden van de wedstrijd nog een doelpunt te scoren voor DIO, maar onze spelers waren zichtbaar niet tevreden over het eindresultaat. Periode tussenstanden en eindstand: 0-1, 1-1, 1-4 en 2-8.

Onze DIO-jeugdspelers hebben wederom mooi aanvallend spel, vechtlust en doorzettingsvermogen laten zien. Zeker in de eerste 2 perioden van de wedstrijd hebben de DIO-spelers laten zien dat ze als team enorm gegroeid zijn. Nu op naar de volgende thuiswedstrijd op zaterdag 18 januari 2020 om 15:30 uur in zwembad de Banakker Etten-Leur tegen DBD CG1 uit Best.

Lijkt waterpolo jou ook wat? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! Voor vragen kun je contact opnemen met Johan Meeusen, via voorzittertcp@gmail.com (Z&PC DIO, Etten-Leur). [l]