Frans Heijblom en Jeroen Nuijten kunnen niet wachten om te beginnen. FOTO FRANS VAN DER BOM
Frans Heijblom en Jeroen Nuijten kunnen niet wachten om te beginnen. FOTO FRANS VAN DER BOM

'Carré 45', prachtige blikvanger bij entree Etten-Leur

ETTEN-LEUR - Wie straks met de trein in Etten-Leur aankomt zal zijn ogen niet geloven. Het Stationsplein zal een complete metamorfose ondergaan hebben. Het plein krijgt een geheel nieuwe uitstraling met een nieuwe infrastructuur, verlichting en een warme en eigentijdse aankleding. Ook de bebouwing aan weerszijden van het politiebureau wordt helemaal vernieuwd tot woonruimte met een groot aantal appartementen. Op de plaats waar de voormalige Rabobank stond, wordt door JT invest een gloednieuw appartementencomplex gerealiseerd: 'Carré 45'.

DOOR FRANS VAN DER BOM

Het heeft heel wat voeten in aarde gehad voordat de definitieve realisering van Carré 45 zijn beslag kon krijgen. Aanvankelijk had Jeroen Nuijten van JT invest het idee om het voormalige kantoorpand volledig te transformeren tot een luxe appartementencomplex. De verkoop nam al vaste vormen aan, toen de twijfel toesloeg onder invloed van onder andere aanvullende eisen, bezwaarmakers, bouwkosten, kostenstijgingen, eisen in de woningmarkt en de daarbij behorende bouwprijzen. De eisen aan wanden en vloeren in een kantoorpand zijn qua geluidswerendheid en brandwerendheid een stuk lager dan de eisen daaraan in woningen. Over transformatie van het bestaande pand was te lichtvaardig gedacht. Dit alles deed JT invest besluiten het roer om te gooien en te kiezen voor sloop van het Rabobankgebouw en nieuwbouw te realiseren op de bestaande fundering en kelder.

Zucht van verlichting

Jeroen Nuijten slaakte na anderhalf jaar wikken en wegen over wat de beste optie voor project 'Carré 45' zou zijn een diepe zucht van verlichting toen de kogel voor nieuwbouw eindelijk door de kerk was. Vooral naar de kandidaat-kopers van het eerste uur gaat zijn dank en respect voor hun geduld uit. Ook de medewerking met de Gemeente Etten-Leur en hun constructieve meedenken stemt Nuijten tot tevredenheid. Zijn: "Yes! We zijn er klaar voor," klonk als een ontlading toen aan Oomen Architecten de opdracht gegeven kon worden om de plannen voor het definitieve ontwerp te gaan uitwerken.

Allure en uitstraling

Het compleet nieuwe Stationsplein wordt straks één van de betere visitekaartjes van de Gemeente Etten-Leur. Iedereen die met de trein naar Etten-Leur komt zal verrast zijn door de ondergane metamorfose qua inrichting.Voor de toekomstige bewoners van 'Carré 45' is de woonplek ook uniek. Zo sta je als bewoner binnen 5 minuten te voet in het overdekte winkelcentrum en zelfs de Grote Markt in Breda in hooguit 15 minuten bereikbaar! De 'Plint' (begane grond) wordt ingericht met 7 commerciële ruimtes zoals kantoorruimtes en ruimtes voor zakelijke dienstverlening. Op de 1e, 2e en 3e verdieping komen 15 appartementen van verschillende types met aansprekende namen als 'Time Square', 'Sint Pieter'. 'Del Campo', Trafalgar' en 'Rembrandt'. De kleinste appartementen hebben een grondoppervlakte van 81 m2, de grootste is 170 vierkante meter groot. Alle appartementen beschikken over een terras van minstens 17 vierkante meter; één heeft zelfs een dakterras van 206 vierkante meter. Achter het gebouw worden 8 parkeergarages met inpandige bergingen gerealiseerd. Voor de bewoners die geen garage kopen worden parkeervergunningen beschikbaar gesteld. De appartementen worden vrij op naam afgeleverd. Iedere koper krijgt bij de koop een vrij te besteden cheque voor de aankoop van toilet, keuken en badkamer. Medium april 2020 wordt begonnen met de sloop van het Rabobankgebouw; direct daarna begint Aannemer Gebroeders Nouws uit Sprundel met de bouw van 'Carré 45'. Deze aannemer bouwt onder de woningborg garantie waarbij een afbouw garantie wordt verstrekt. Iedere koper krijgt bij aankoop de beschikking over een garantiecertificaat. Na de afbraak denkt de aannemer ongeveer een jaar nodig te hebben voor de bouwrealisatie. Inmiddels zijn er 9 van de 15 appartementen verkocht. De verkoop vindt plaats via Heijblom Makelaardij. Via Heijblommakelaardij.nl is de actuele informatie over dit project te volgen.[l]