Zwemmers DIO behouden 15e plaats in de competitie

ETTEN-LEUR - Door een teleurstellend groot aantal afmelding is het de zwemmers van Richard Rens en Anna-Marie van den Maagdenberg niet gelukt te stijgen in de 3e competitie ronde. Op zondag 12 januari reisde een select groepje van de wedstrijdgroep af naar Kapelle voor de 3e competitie ronde. DIO had te kampen met velen afmeldingen wat ze veel punten kostten in deze ronde. Het doel van dit seizoen om uit de degradatiezone te blijven gaat erg lastig worden met nog maar één ronde te gaan.

De zwemmers die aanwezig waren hebben de stinkende best gedaan om zoveel mogelijk de schade te beperken. Bij de senioren heren waren het Mathijs van der Logt, Martino Valentijn, Timo Mutsters en Jan van Opstal die de punten binnen wisten te zwemmen. Op de 100m rugcrawl waren de medailles respectievelijk voor Mathijs, Jan en Dennis van Haperen. Martino won zilver op de 200m schoolslag. Timo en Dennis wisten een mooie PR te zwemmen op de 50m vlinderslag en Timo ook op de 200m schoolslag. Bram Dorsman benaderde zijn PR op de 200m schoolslag. Bij de senioren dames zwommen Marlijn Hendriksen, Jolanda Post en Susanne van der Linden voor de punten. Ook kwamen er medailles mee terug naar Etten-Leur: Marlijn zilver op de 200m schoolslag, 50m vlinderslag en de 100m rugcrawl. Susanne won brons op de 200m schoolslag en Jolanda kreeg goud omgehangen op de 100m rugcrawl en 50m vlinderslag. Voor Joëlle Vaes was er brons op de 100m rugcrawl. Judith Barendsen wist 2 keer een PR te zwemmen, zowel op de 50m vlinderslag als op de 100m rugcrawl. Siska Post zwom een solide race op de 50m vlinderslag. Kyrian Diepens zwom een PR van maar liefst 2 seconden op de 200m wisselslag. Eline Mol en Eva van Leeuwen streden in dezelfde leeftijdscategorie. Eva zwom een mooie eerste tijd op de 200m wisselslag en in de estafette wist ze als startzwemster een PR te zwemmen op de 50m rugcrawl.

Estafettes

Alle estafettes wisten mooie tijden op de klokken te zetten. Marlijn, Susanne, Jolanda en Siska sprintten naar de eerste plaats op de 4x50m wisselslag. Eva, Judith, Joëlle en Eline wisselende in een rap tempo en tikten als tweede aan. De heren estafette met Mathijs, Martino, Timo en Jan zwommen op de 4x100m vrije slag naar goud.

Mooi prestaties met dank aan de goede tips van Richard en de extra begeleiding van Melissa, Mirella en Miranda.

Met een 15e plaats in de 1ste District Klasse staat DIO op degraderen, ze moeten stijgen naar de 12e plaats willen ze het hoofd boven water houden.

Programma

De laatste ronde op zondag 15 maart is een thuiswedstrijd in zwembad De Banakker in Etten-Leur. Heel veel succes alvast voor alle zwemmers.[l]