Altijd gezellig druk bij de Achilles-cross. FOTO DICK RINGELBERG
Altijd gezellig druk bij de Achilles-cross. FOTO DICK RINGELBERG Dick Ringelberg

Schrijf je nu in voor Kluiskenshof Achilles-cross

ETTEN-LEUR - Zoals elk jaar organiseert ARV Achilles ook eind januari 2020 een echte cross door het bosgebied 'de Kogelvanger' aan de Zandspui tussen Etten-Leur en Rijsbergen. Dit jaar zal deze Kluiskenshof Achilles-cross gehouden worden op 26 januari.

Een deel van het parcours is gelegen in een natuurgebied van Brabants Landschap. De Kluiskenshof Achilles-cross maakt onderdeel uit van de ARWB-competitie en is tevens de clubcross voor de pupillen en C/D junioren van Achilles. Zij mogen gratis deelnemen. Pupillen en C/D junioren van andere verenigingen kunnen ook gratis meedoen, maar buiten mededinging.

Vooraf inschrijven doe je heel eenvoudig via het inschrijfformulier op onze website www.arvachilles.nl. Je betaalt het inschrijfgeld als je op 26 januari je startnummer ophaalt. Vanaf dit jaar wordt bij de AWRB-competitie voor Pupillen en C/D junioren met vaste startnummers gelopen en is voor-inschrijven verplicht. Andere vereniging dienen vooraf een opgave/spreadsheet van de deelnemers in deze categorieën naar het secretariaat te sturen (cross@arvachilles.nl), met daarbij ook de betreffende startnummers. Kinderen die voor het eerst meedoen, hebben dus nog geen nummer. Zij krijgen dat nummer dan op de dag zelf.

De voorinschrijving sluit op 19 januari. Na-inschrijven kan op de dag zelf tot 30 minuten voor aanvang van het desbetreffende onderdeel.

Schenking aan Racerunners

Mooi nieuws voor onze Racerunners: zij ontvingen een mooi bedrag van € 175 van een groepje schoolkinderen. De kinderen deden op 27 oktober met hun klas mee aan de familieloop van Marathon Brabant voor een goed doel en zagen een paar kinderen die op hun racerunners meededen. Die ervaring zorgde ervoor dat onze Racerunners gekozen tot het goede doel worden benoemd. Er is hiermee dus € 175 opgehaald en dat geld wordt uiteraard door ons goed besteed!

Afsluiting met Prognoseloop

In totaal stonden er maandagavond 23 december 95 junioren, senioren, nordic-walkers, kangoo- jumpers en wandelaars aan de start van weer een nieuwe Prognoseloop. Deze gezamenlijke afsluiting van het jaar kende daarmee meer deelnemers dan vorig jaar. Het weer werkte perfect mee en ook de organisatie was in goede handen. De tijdwaarneming was vernieuwd, zodat men na afloop niet lang op de uitslag hoefde te wachten. In de kantine was het bovendien volop geniet van de meegebrachte lekkernijen, tot na middernacht. Dus, volgend jaar weer!

Trailrunning bij JB-Walk of Life

De organisatie van de JB-Walk of Life op zondag 1 februari heeft de wandelafstanden uitgebreid tot maximaal 30 kilometer. Onderweg kun je bepalen of je dat wilt of het toch op 25 kilometer houdt. Tevens is op verzoek besloten dat de JB-Walk of Life ook gebruikt kan worden door liefhebbers van trailrunning. Deze groep trailrunners starten allemaal tegelijk om 10.00 uur vanaf de atletiekbaan. Er loopt een tijdklok mee, maar het is geen wedstrijd. Dus je loopt tegen jezelf en voor je buddy. De zware delen over onverhard terrein worden afgewisseld met stukken over het fietspad, de straat of gewoon over de stoep. Ook de trailrunners kunnen onderweg kiezen of ze voor een korte of een langere afstand gaan.[l]