Afbeelding
Foto:

Extra Open Lesweek op Nieuwe Nobelaer

ETTEN-LEUR - Voor het eerst organiseert Nieuwe Nobelaer, naast de reguliere Open Lesweek aan het begin van het schooljaar, ook in januari een Open Lesweek. Doordat het cultuurcentrum steeds beter weet in te spelen op tussentijdse vragen vanuit de bezoeker, is het aanbod sinds de start van het seizoen in september zo verrijkt dat een tweede Open Lesweek niet kon uitblijven.

Van 20 t/m 26 januari kan iedereen gratis en vrijblijvend komen proeven van de verschillende nieuwe, alsook bestaande cursussen. Van maandag t/m vrijdag tijdens de Open Lesweek kan iedereen gratis kennismaken met de cursussen dans, beeldend, theater, foto & media en muziek. Nieuw in het aanbod zijn onder andere Klassieke & Moderne dans volwassenen, Musical Opstapklas en Filmpjes maken met je mobiel. Ook de toneelcursus, waarbij zowel beginnende als ervaren toneelspelers verschillende speelstijlen en technieken leren, presenteert zichzelf.

Voor kinderen van 5 t/m 7 jaar is er de Theaterklas kinderen. Zij kunnen op spelenderwijs kennismaken met toneelspelen aan de hand van kleine opdrachten en spelletjes. Zowel de cursus Toneel als Theaterklas kinderen werken toe naar een eindpresentatie. De verschillende beeldende cursussen (Keramiek, Glas-in-lood en Tekenen en Schilderen) zijn hét uitje van de week voor iedereen die zich naar hartenlust creatief wil uitleven.

Quiz inloopmiddag muziek

Op zondag tijdens de Open Lesweek, 26 januari, vindt de inloopmiddag muziek plaats. De deuren van de muziekafdeling van Nieuwe Nobelaer staan van 14:00 – 16:00 uur voor iedereen open om verschillende instrumenten uit te proberen. Eenieder die deze middag een proefles plant, ontvangt deze gratis. Daarnaast is er deze middag een quiz die bezoekers langs alle muzieklokalen leidt. Diegenen die alle vragen goed beantwoorden maken kans op één gratis kaartje voor een theatervoorstelling.

Leerlingenconcert

Voorafgaand aan de inloopmiddag muziek presenteren leerlingen van de muziekafdeling wat ze de afgelopen periode geleerd hebben tijdens het Leerlingenconcert. Een unieke kans om alvast te zien wat er allemaal te leren valt bij Nieuwe Nobelaer. Het concert vindt van 12:45 – 13:45 uur plaats in de Kleine Zaal van Nieuwe Nobelaer. [l]