Nabouwen van een stad met Minecraft
Nabouwen van een stad met Minecraft Foto:

Open dag KSE zeer geslaagd

ETTEN-LEUR - De KSE opende op zaterdag 11 januari als een van de eerste middelbare scholen haar deuren voor de Open Dag. Maar liefst 3.000 bezoekers werden hartelijk welkom geheten door de medewerkers. Het innovatieplein was weer ingericht met alle onderwijsmiddelen die de leerlingen gebruiken in de les. Onderwijsrobot Nao stond in het midden van de zaal op het podium en stelde zich uitgebreid voor aan de toekomstige leerlingen. Ook konden zij met een VR-bril een andere plaats bekijken, een Griekse stad nabouwen in Minecraft of zelf vliegen met een drone!

De gymzaal in het brugklasgebouw werd net als vorig jaar omgetoverd tot een Innovatieplein. Daar kregen bezoekers uitleg over het gebruik van Nao (de onderwijsrobot), Merge Cube, Virtuali-Tee t-shirt, Minecraft en de VR-bril in de lessen. Team KanSatE vertelde over hun deelname aan de competitie CanSat. Dit jaar was het ook mogelijk om zelf te vliegen met een drone in een drone kooi. En bij Minecraft bouwde je een stad na die meteen te bewonderen was op een groot scherm.

Indruk
Elk vak kwam uitgebreid aan bod in de route door het brugklas- en hoofdgebouw. Op deze manier kregen de bezoekers een goede indruk van de gebouwen en de verschillende leshuizen. In de kantine van de beste conciƫrge van Brabant (leshuis 2) was een markt opgesteld met kramen bemand door o.a. het ondersteuningsteam, lentoren, meerdaagse reizen en magister. Niet alleen docenten, maar ook leerlingen en ouders gaven antwoord op vragen. In het Servicepunt werd gestart met een muurschildering door twee docenten en leerlingen uit de bovenbouw. Het ontwerp is van een leerling uit havo-4. De toekomstige leerlingen werden meteen betrokken door het kiezen van de kleuren in een kleurplaat.

Geslaagde dag
De bezoekers waren erg positief en verrast door de opzet en het aanbod. Door de enthousiaste reacties en met bijna 3.000 bezoekers kan de KSE terugkijken op een geslaagde dag.
Voor bezoekers die de Open Dag helaas hebben gemist, kijk voor meer informatie op www.k-s-e.nl of neem contact op met Karin Schuur, afdelingsleider van de brugklas. [l]