George repareert speelgoed van een klant van het Repair Cafe. FOTO VERA VAN DEN BEMT
George repareert speelgoed van een klant van het Repair Cafe. FOTO VERA VAN DEN BEMT Vera van den Bemt

Thuisreparaties Repair Café

ETTEN-LEUR - Het Repair Café van 28 december werd druk bezocht. Niet alle reparaties konden ter plekke worden uitgevoerd. Een aantal objecten werden thuis gerepareerd door de aanjager van het Café, George Dijkstra.

Er was bijvoorbeeld een stofzuiger waarvan de lader en de accu’s kapot bleken te zijn. George heeft een nieuwe lader en drie accu’s besteld en de nieuwe accu-cellen in de stofzuiger gemonteerd. Bij een defecte flessenwarmer heeft hij een zener diode vervangen. Voor een bouwlamp werd een IC en twee dioden vervangen. Als de klant zaterdag met de lamp komt, kan getest worden of het probleem is opgelost.

We kijken weer uit naar het Repair Café van zaterdag 25 januari. U bent welkom met vragen over elektrische apparaten, computers, laptops, tablets, telefoons, kleding, speelgoed en kleine meubelen. Samen met u wordt gekeken wat de beste oplossing is. Indien nodig worden nieuwe onderdelen besteld. Als het mogelijk is, wordt de reparatie ter plekke gratis voor u uitgevoerd. Nieuwe onderdelen moeten wel vergoed worden. Sommige apparaten blijken na onderzoek niet meer te repareren te zijn. Dan weet u in elk geval waar u aan toe bent. U krijgt altijd een deskundig en zorgvuldig advies! Neemt u bij kledingreparaties wel zelf uw garen mee? Dan weet u zeker dat u de goede kleur heeft.

De koffie en thee staan klaar! Zaterdag 25 januari van 12.00-16.00 uur in wijkgebouw de Gong, Etten-Leur. Contact: 06-28358050. [l]