Lindsay hard op weg naar mogelijke deelname WK junioren in Tallinn

ETTEN-LEUR - Tijdens de 3e selectiewedstrijd in Alkmaar op 18 en 19 januari wist de huidige Nederlands Kampioene Lindsay van Zundert weer een Personal Best weg te zetten.

Dit weekent werd de derde selectiewedstrijd KNSB cup 3 verreden in Alkmaar. Hier deed ook Lindsay van Zundert (14) uit Etten-Leur van de Kunstrijvereniging FAN Eindhoven aan mee.

Op zaterdag werd de korte kuur verreden. Lindsay reed met veel passie een hele sterke kuur. Zij behaalde hiermee 48.64 punten. Zij eindigde haar eerste wedstrijddag met een mooie 1e plaatst. Zondag kwam Lindsay met haar lange kuur, gereden op de muziek Spartacus. Hiermee behaalde zij 89.72 punten. In totaal leverde dit haar een Personal Best score van 138.36 punten. De einduitslag was een overtreffende 1e plaats. Op nummer 2 eindigde Dani Loonstra (DDD) met 125.64 punten en de 3e plaats was voor Isabella Smit (TKV) met 103.66 punten.

In december 2019 behaalde Lindsay bij de Santa Claus Cup in Boedapest een mooie 1e plaats op haar Short Program en een 2e plaats op haar Free Program. In totaal leverde dit een score van 135.78 EUR punten op en een mooie tweede plaats in deze internationale ISU wedstrijd.

Met deze punten staat Lindsay momenteel op de 1e plaats in de ranking voor een mogelijke deelname aan het Wereld Kampioenschap Junioren wat in maart in Tallinn verreden wordt. De beslissende wedstrijd zal begin februari tijdens de Bavarian Open gereden worden.

Lindsay had zich al ruimschoots gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap tijdens het Junior Grand Prix in Courchevel. Het Nederlands Kampioenschap zal van 20 t/m 23 februari 2020 verreden worden als onderdeel van de Challenge Cup 2020 in Den Haag. Lindsay schaatst in het team van Ans Bocklandt - ASW Wilrijk. Daarnaast behoort Lindsay tot het toptalent team van Joan Haanappel Stichting Kunstrijden Nederland. Eind januari zal Lindsay deelnemen aan de Ice Talent Trophy te Hasselt. [l]