De meiden van DSE MO15 op het gemeentebordes. FOTO ESTHER VAN GOOL
De meiden van DSE MO15 op het gemeentebordes. FOTO ESTHER VAN GOOL Esther van Gool

DSE MO15 alsnog kampioen

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag 18 januari is de afgelaste kampioenswedstrijd van de najaarsreeks tegen medekoploper JEKA ingehaald. Beide teams waren voor de start van de wedstrijd al kampioen met hetzelfde aantal punten. Gelukkig konden we de wedstrijd alsnog inhalen om deze spannende wedstrijd te spelen.

Alle ingrediƫnten voor een kampioenswedstrijd waren aanwezig. Er waren gespannen koppies bij speelsters, leiders van beide teams, veel supporters, vuurwerk en een goede sfeer! Ook de wedstrijd was nagelbijtend spannend. De eerste helft voetbalde DSE heel goed en waren ze voornamelijk aan het voetballen op de helft van JEKA alleen konden ze deze inzet niet belonen met een goal. Opletten was het op de counter van JEKA waarmee ze er een paar keer gevaarlijk uitkwamen. Door de goed oplettende verdediging en keepster bleef het 0-0 bij rust. Na de rust kwam JEKA heel goed uit de startblokken en was DSE gewaarschuwd. De meiden gingen hier prima mee om en konden na 10 minuten goed onder deze druk uit voetballen. Dit werd uiteindelijk beloond. Door een mooi opgezette aanval schoot Ise de verdiende 0-1 binnen. Helaas konden we maar 10 minuten genieten van de voorsprong want een speelster van JEKA schoot van afstand de bal in de verre hoek, die onhoudbaar was voor onze keepster. Wat volgde waren nog 10 spannende minuten waar alles op alles werd gezet om het winnende doelpunt te maken, maar hij wilde er gewoon niet meer in... Er werd afgefloten en zo eindigde deze wedstrijd net als de eindstand op de ranglijst in een gelijke stand. Het feestje werd samen voortgezet in de kantine van JEKA en later door DSE bij het bordes op de markt in Etten-Leur en in onze eigen DSE kantine. De meiden hebben het verdiend! Op naar de voorjaarscompetitie waar ze gaan spelen in de 1e klasse. [l]