Meisjes A. FOTO JACQUELINE LEMMENS
Meisjes A. FOTO JACQUELINE LEMMENS Jacqueline Lemmens

Rowi Gemengd C en Meisjes A winterkampioen

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag was het feest bij Rowi volleybal. Zowel gemengd C als de meisjes A werden uitgebreid gehuldigd voor de behaalde kampioenschappen in de eerste helft van dit seizoen.

De gemengd C, bestaande uit 8 meiden en 1 jongen, wisten in de eerste helft knap kampioen te worden in de tweede klasse B. Het programma was zwaar omdat er 2 van de 5 teams buiten mededinging meededen. Dit betekent dat er te oude jeugd meespeelt. Ondanks dat, wist het C team van Rowi maar liefst 41 punten te behalen uit 10 wedstrijden. Het reguliere team daarna had maar 9 punten uit 10 wedstrijden. Een duidelijke kampioen dus.

Gemengd C promoveerde daardoor voor de tweede helft van de competitie naar de eerste klasse C. Dit betekende echter niet dat hun zegetocht voorbij was. Het team wist afgelopen zaterdag Savok met een overtuigende 3-1 overwinning naar huis te sturen.

Ook meisjes A waren kampioen geworden in de eerste helft van de competitie. Ook hier werd er gestreden tegen oudere dames, want er deden wederom 2 teams buiten mededinging mee in deze poule. Toch wisten de meiden veel sets binnen te slepen en bleef het bleef spannend tot de laatste speelronde. Uiteindelijk wisten de meiden met 34 punten uit 10 wedstrijden eerste in hun poule te worden! Het eerste reguliere team eindigde op de vierde plek met maar 16 punten.

Ook meisjes A is dus gepromoveerd voor de tweede helft van de competitive, naar de eerste klasse D. Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd gespeeld en voor het eerst speelde het team in een 4-2 systeem. Het was even wennen maar de meiden pikten het snel op. Tegen het grote Volley Tilburg werd het een bijzonder spannende en slopende vijfsetter die uiteindelijk door de Rowi dames terecht werd gewonnen.

Met de medailles op zak gaan gemengd C en meisjes A er in deze tweede helft weer vol tegenaan! Laten de overwinningen zoals afgelopen zaterdag een voorbode zijn voor de rest van het seizoen.

Uitslagen

Heren 1-Zuvo 3-2

Condor-Heren 2 3-2

Heren 3-VV Stevo 4-0

Dames 2-Dunamis 0-4

Gemengd C-Savok 3-1

Meisjes A-Volley Tilburg 3-2

Next Volley-Meisjes B 2-3

Groene Ster-Recreanten 1 0-4

Programma donderdag 23 januari

Zuvo-Recreanten 2

Dames Recreanten 20RVC

Vrijdag 24 januari

OKK’70-Heren 3

Zaterdag 25 januari

AVVA-Heren 1

VAT-Dames 1

Dames 2-Volley Tilburg

Heren 2-Voko

Meisjes A-HBL Van Daal

Meisjes B-De Burgst

Gemengd C-Bok

Maandag 27 januari

Hovoc-Recreanten 1

Set Up-Recreanten 4

Dinsdag 28 januari

Recreanten 2-RVC

Dames Recreanten 1-Proost [l]