Prijswinnaars M65 48e Achilles-cross (vlnr Jos Jochems, Toon van Peer en Wim Blom). FOTO DICK RINGELBERG
Prijswinnaars M65 48e Achilles-cross (vlnr Jos Jochems, Toon van Peer en Wim Blom). FOTO DICK RINGELBERG Dick Ringelberg

49e Kluiskenshof
Achilles-cross

ETTEN-LEUR - Zondag 26 januari de 49e Kluiskenshof Achilles-cross. Om aan deze cross mee te doen, is helaas de voor-inschrijfmogelijkheid voorbij, maar ter plekke kan tot uiterlijk een half uur voor de aanvang van het wedstrijdonderdeel nog worden na-ingeschreven.

De twee verschillende ronden die de organisatie heeft uitgezet (een van 550 meter en een van 2.060 meter) zijn te vinden in de Etten-Leurse gemeentebossen, genaamd de Kogelvanger aan de Zandspui tussen Etten-Leur en Rijsbergen.

Ook nieuw is dat dit jaar voor het eerst de uitslag meteen wordt gepubliceerd op www.uitslagen.nl. Voor de deelnemende leden van Achilles is dit tevens de clubcross.

Op de wedstrijdlocatie heeft de organisatie gezorgd voor koffie, thee, etenswaren, toilet en zelfs omkleedgelegenheid.

Tijdschema

De 49e Kluiskenshof Achilles-cross is qua tijdsverloop in drie delen op te splitsen: Vanaf 11:00 uur starten de pupillen in vijf achtereenvolgende starts, waarna er om 11:30 prijsuitreiking is voor de Achilles pupillen; Om 11:45 uur is de start van de meisjes D junioren, en in de drie volgende starts gaan ook de jongens D junioren, meisjes C junioren en jongens C junioren van start. De Achilles clubcross prijsuitreiking is om 12:30 uur; De tiende en laatste start is geprogrammeerd om 13:00 uur, dan gaat de rest van het deelnemersveld op weg voor hun 2 tot 5 ronden lange wedstrijd, al naar gelang de categorie. Want dan crossen de jongens en meisjes A en B junioren, de mannen en de vrouwen, zowel senioren, masters als trimmers. En steeds vocaal begeleid door speaker Cees Maas.

Wanneer alles volgens schema verloopt, zal de prijsuitreiking van de atleten die om 13:00 uur zijn vertrokken om hun crossrace te lopen, om 14:00 uur plaatsvinden.

ARWB Crosscompetitie

Deze 49e Kluiskenshof Achilles-cross maakt deel uit van de ARWB Crosscompetitie. Begonnen op 24 november 2019 in Steenbergen, gevolgd door de Spado-cross op 8 december en begin dit jaar in de Pagnevaart de door AVO’83 georganiseerde 3e cross. Het klassement sluit af met de vijfde wedstrijd: de DJA-cross in Zundert op zondag 16 februari.

Prijsuitreiking

Op vrijdag 21 februari is bij ARV Achilles de prijsuitreiking van deze Crosscompetitie Atletiek Regio West-Brabant. Vanaf 19:30 uur zijn alle prijswinnaars, maar ook belangstellenden van harte welkom in de kantine van ARV Achilles aan de Concordialaan 206 te Etten-Leur.

De tussenstanden van de Crosscompetitie kan je nazien op https://www.regio12.nl/category/klassementen-cross-competitie/[l]