Leo Fijen geeft lezing in de Baai

ETTEN-LEUR - Kansen voor een lokale kerk. Dat is de titel van de lezing die tv-presentator Leo Fijen, bekend van vele goedbekeken TV producties, komt geven op woensdag 5 februari in de Baai. En die titel is voor veel kerkgangers urgent geworden.

Steeds meer wordt duidelijk dat lokale kerken vragen hebben over hun toekomst. Hoe bereiken we meer leden dan alleen de kerkgangers? Waar zijn de jongeren gebleven? Wanneer lukt het om meer present te zijn in de buurt? En waar komen kerk en leven elkaar nog tegen? Leo Fijen komt met tien punten die richting geven voor de toekomst en vertelt daar steeds concrete voorbeelden uit het hele land bij.
De tv-presentator (KRO-NCRV) is ook uitgever en merkt in die zin dat kerken er klaar voor zijn om de deuren te openen en van belang te zijn voor mensen die zoeken naar zingeving. Maar hoe bereik je die mensen? Ook daar geeft Leo Fijen adviezen en richtingwijzers. Daarom is deze avond een must voor iedereen die wil dat zijn of haar kerk doorgaat en toekomst heeft. Kom dus naar de lezing van Leo Fijen op 5 februari. De lezing wordt gehouden in kerkelijk centrum “de Baai”, gelegen Baai 154 te Etten-Leur. Aanvang 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur is de kerk open en staat de koffie klaar. Toegang is vanzelfsprekend gratis. [l]