HSV Steeds Groter begonnen met een visrijke dag

ETTEN-LEUR - Zaterdag 25 januari zijn we vanuit Vlissingen vertrokken om te proberen een maaltje vis te vangen. Frank, de schipper, meerde zoals gewoonlijk op tijd aan om ons naar de visstek te brengen. Het was mistig en koud met zon, twee graden en een vies windje.

De sluis in, even wachten tot de deuren open gaan, en zo konden we op pad richting de Spijkerplaat waar we binnen een half uurtje al lagen te vissen. Het was nog donker toen de onderlijnen overboord gingen, dus we waren ruim op tijd. Daardoor duurde het even voor de eerste vis aan boord kwam. Dat was een wijting die door Jan als eerste op de lijst kon worden gezet. Het begon traag met de visserij, maar toen eenmaal de stroom er in kwam begonnen we toch met zijn allen een mooie aantal vissen te vangen die panwaardig waren, zodat de kleine vissen weer terug konden. Terwijl Frank de schipper ons een kop snert gaf konden we even onze handen warmen, dat was wel nodig met dit gure weer. Frank de schipper gaf aan graag een gul aan boord te zien komen vandaag. Dat lukte. Wijnand, vandaag toch al goed op dreef, had de meeste vis, 35 stuks, en hij ving ook nog eens een gul van 48 cm, die tevens de grootste was vandaag. Marco had in de middag een inhaal wedstrijd op Wijnand in gezet maar hij bleef haken op 31 stuks. De overige leden hadden ook wel hun vis maar dat waren er zo'n twintig stuks.

Op deze eerste vis dag van het jaar 2020 na de middag ging de stroom er langzaam uit en konden we het laatste uurtje nog een vis vangen. Om 3 uur werden de hengels ingepakt en werden we nog even getrakteerd door Frank met een zeer snel ritje naar de haven. Hij gooide even zijn turbo's aan, van de 2 motoren van 250 pk. Dat is altijd een leuke ervaring om met zo'n snelheid over te gaan, maar het kan ook goed van pas komen als er werkelijk iets aan de hand is.

De eerst volgende vistocht is in mei weer vanuit Vlissingen.[l]