Dewi en Naomi Govaers dol op turnen.
Dewi en Naomi Govaers dol op turnen. trainster Karin

Dewi en Naomi Govaers beiden op het podium

ETTEN-LEUR - Zondag 26 januari stond voor de zusjes Govaers in het teken van de Regiofinale die door hen geturnd moest worden. Beiden turnsters turnen bij de A selectie van Dynamo Roosendaal.

Stond Dewi de avond ervoor nog bij het sportgala op het podium als één van de sporttalenten van Etten Leur, zondagochtend was het weer vroeg dag om de regiofinale te turnen in Breda.

Voor Naomi was het al fijn dat ze kon turnen aangezien ze twee weken daarvoor een nare duikeling had gemaakt en een rugblessure had opgelopen. Naomi turnt als pupil 1 N1 op het hoogste niveau van Nederland en dat is te zien. Veel én moeilijke elementen en dingen die fout kunnen gaan…maar het begin van haar wedstrijd was goed. Ze begon op vloer en wist hier het hoogste punt weg te zetten. Daarna door naar sprong. Twee sprongen die netjes waren, na twee toestellen stond Naomi samen met turnvriendinnetje Bryanna op gelijke hoogte dat was nog eens een bijzondere uitslag geweest. Rekstok is een onderdeel wat Naomi over het algemeen goed kan maar ze had een val uit een losom en een reus voorover te weinig. Hierdoor een magere 8,70 pnt. op dit onderdeel. Door naar het laatste toestel balk en ook hier ging niet alles goed. Naomi verliet twee keer de balk en kreeg ze een 9,80 pnt. Het goud was hiermee wel verkeken maar toch een mooie zilveren medaille mee naar huis voor haar.

Dewi turnt in de jeugd N2, ze was al twee jaar achtereen tweede geworden zou er dit jaar een keer meer in kunnen zitten? Dewi begon op brug, het inturnen ging niet al te best. Iedere inturnbeurt meerdere malen van brug en ze moest ook nog als eerste op brug starten. Nooit fijn om dan een wedstrijd zo te moeten starten. Maar met de wedstrijdmentaliteit zit het goed en liet een prachtige 14.30 pnt op het scorebordpunt zetten. Niemand heeft dit meer geëvenaard dus het hoogste punt hier voor haar. Door naar balk hier moest ze helaas één keer de balk verlaten maar toch het derde punt. Door naar Dewi haar favoriete toestel vloer, dit ging goed, mooie uitvoering en mooie reeksen, het tweede punt van de wedstrijd. En sprong ging ook goed, tshukahara was de sprong die Dewi uit moest voeren. Hier heeft ze soms moeite mee maar ook deze gingen goed. Alles bij elkaar opgeteld een terecht eerste plaats voor Dewi bij deze Regiokampioenschappen.

Een mooi turnweekend voor de zusjes Govaers. [l]